Vila izgubila i prošla dalje, ponovo borba za Premijer ligu!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 14.05.2019.
23:49
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji prvak Evrope ima priliku da se vrati u društvo najboljih.

EPA-EFE/Nigel Roddis
EPA-EFE/Nigel Roddis

Povezane vesti

Fudbaleri Aston Vile plasirali su se u finale baraža za plasman u Premijer ligu nakon što su večeras eliminisali Vest Bromvič Albion nakon boljeg izvođenja penala.

Stigao je gost sa prednošću od 2:1 u prvoj utakmici, ali ni to nije bilo dovoljno Vili da pređe prepreku u sopstvenom gradu u regularnom toku meča.

Domaćin je mudro prepustio terensku inicijativu i poveo u 29. minutu golom Krega Dosona nakon veoma jednostavne akcije iz auta po desnoj strani.

Usledila je totalna ofanziva nekadašnjeg prvaka Evrope koji je pokušavao na sve načine da stigne do gola Stira, posao im je bio olakšan pošto je kapiten VBA Kris Brant zaradio isključenje u 80. minutu, ali najbolju priliku je nakon toga propustio Adomah čiji je šut sjajno skinuo Džonston.

Usledili su produžeci pošto u plejofu ne važi pravilo gola u gostima, a kako ni nakon toga nije bilo promene rezultata igraču su pristupili izvođenju penala.

Tragičari penal-serije jesu Holgejt i Hegazi koji su promašili prva dva penala, a Vilu je u finale baraža odveo Abraham golom u petoj seriji.

Revanš susret drugog para Lids - Derbi igra se sutra od 20.45. Finale je na programu 27. maja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke