Vilini klinci pali za četiri minuta, Liverpulova osveta za "sedmicu"

Autor: Aleksandar Golubović
petak 08.01.2021.
22:38
Izvor: Sportske.net

Sadio Mane i Mohamed Salah nagovestili izlaz iz krize.

EPA-EFE/TIM KEETON
EPA-EFE/TIM KEETON

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u četvrtu rundu FA Kupa pošto su slavili na gostovanju oslabljenoj Aston Vili 4:1 zahvaljujući pogocima dvostrukog strelca Sadija Manea.

U meču odigranom na Vila parku u Birmingemu domaći tim je izašao sa podmlađenim sastavom zbog problema sa velikim brojem zaraženih virusom COVID-19.

Nasuprot njima, Jirgen Klop je izveo gotovo najjači sastav, a već u četvrtom minutu Mane je na asistenciju Kurtisa Džonsa doveo goste iz Liverpula u vođstvo.


Bio je to izuzetan udarac glavom najboljeg senegalskog fudbalera, golman domaćih nije imao šanse da zaustavi udarac.

U nastavku igre gosti su dominirali kako u posedu, tako i u stvorenim prilikama, ali se u više navrata sjajno pokazao mladi golman Vile Akos Onodi.

Sve je delovalo da će se ovim rezultatom otići na odmor, a onda je 17-godišnji napadač Luaj Bari u 41. minutu izjednačio rezultat postavši drugi najmlađi igrač koji je zatresao mrežu u ovom takmičenju.

Mladi Englez je nakon solo-prodora sam izašao ispred golmana i lako rešio situaciju.

Nada domaćih trajala je do 61. minuta kada je Žoržinjo Vajnaldum izuzetno preciznim udarcem pogodio desni ugao protivničkog gola.


Prednost je ponovo bila na strani Liverpula, a samo tri minuta kasnije ona je bila i dodatno uvećana kada je Mane ponovo postigao sjajan gol glavom.

Već u 65. minutu u strelce se upisao i Mohamed Salah sjajnim udarcem posle asistencije Đerdana Šaćirija.

Liverpul će tako čekirao kartu za plasman među 32 ekipe u FA Kupu, koji su obezbedili i fudbaleri Vulverhemptona trijumfom na svom terenu protiv Kristal Palasa 1:0.

Strelac jedinog gola na meču bio je Adama Traore u 35. minutu upisavši se tako u strelce prvi put nakon februara prošle godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GagiGGMU
Sunday, 10.01.2021
08:25

Samo mi nije jasno cemu Salah,Mane,Hederson,Wijnaldum,Fabinjo.Mogao je izvesti ceo drugi tim,bez uvodjenja igraca iz prvog tima,jer su ipak igrali protiv omladinaca Aston Vile

avatar
L F C
Saturday, 09.01.2021
02:23

Daleko je ovo od osvete, ipak su igrali protiv klinca, prvo poluvreme lose, drugo bolje zahvaljujuci tijagu I njegovim pasovima. Fabinja isto dobar veceras ali nam treba stopera u januaru. Idemo dalje, pozdrav braco moja crvena.

avatar
sole
Saturday, 09.01.2021
01:32
avatar
Boginja iz Bergama
Saturday, 09.01.2021
00:33

Opet ista prica na terenu Salah-Mane-Minamino i jos dosta prvotimaca protiv djecaka Aston Vile,ok nebitna stvarno utakmica na stranu sto je bilo 1-4 al do kad ce Liverpul igrat na ubacivanja, Mane covjek je metar i zilet,Salah takodje slab u skok igri do kad ce bit ovo nabijanje lopte sa boka? Protiv Totenhema je proslo znamo kako i onda je krenulo sve nizbrdo, Tiago mora igrat jer covjek jedini zna dat pas kroz sredinu i proigrat...Zasto Saciriju Klop neda vise sansi? Povrijeđen 5 utakmica pa ode odigra za Svicarsku mec pa se vrsti i opet povrijedjen, tvrdoglavost Klopa bi nas mogla dosta kostat, a Saciri je igrac koji moze donijet 5 6 vaznih golova u sezoni.Nikako ovo ne izgleda dobro jos se kockanje nastavlja sa stednjom i kupovinom stopera...

avatar
_mladen_
Friday, 08.01.2021
23:42

Nije ovo nikakva osveta, da ne uđe Tijago, bruka... Prvo poluvreme, samo bunarenje loptama, a nikoga u napadu nema. Čim je ušao Tujago i pokazao im da postoji pas kroz sredinu, sve je bilo drugačije. Opet mnogo igrača izgleda da nema onaj intezitet, daleko je ovo od odličnog. Meni je ovde najviše žao Fabinja, koji svaki meč ima drugog partnera i opet igra odlično. Strašno je ako mu ne dovode nekog štopera, jer ovako ne ide.

avatar
äxwell
Friday, 08.01.2021
23:59

Imam osjecaj da ako ne dovedu stopera sada u januaru da se mogu oprostiti od trofeja za ovu sezonu. Ne mozes nista osvojiti bez i jednog krstenog stopera. Cudi me samo da nikoga nisu doveli kada su prodali Lovrena. Tada je bio momenat.

avatar
Patrick Berger
Saturday, 09.01.2021
10:18

Nikome nije jesno zasto nisu doveli zamenu za Lovrena I kakav je bio plan. Nejt Filips je bio pred transferom, pa se ceka prica izjalovila, Sep Van Der Berg je trebao otici na pozajmicu, mada na njega zasad ne racunaju ozbiljno, Ki Jana Huver je spraman za stopera, Al je hteo da igra beka, pa su ga pustili u Vulfse, Bili je igrao jednu pripremnu u paru s VVD, nakon toga se povredio, tada je Ris Vilijams izbio u Prvi plan, jer je bio na B listi za ligu sampiona. Al sa 3 stopera da izguramo sezonu, plus Fabinjo - prilicno tanko, imajuci u vidu da su dvojica skloni povredama! Jos uvek se nadam se da ce dovesti stopera!

avatar
_mladen_
Saturday, 09.01.2021
02:56

To je sigurno, kao i obično traži se neko magično rešenje sa ovim vlasnicima. Sav ovaj uspeh što su imali, samo je zbog Klopa, koji od početka samo nešto krpi i izmišlja toplu vodu. Da su hteli, već bi doveli štopera, oligledno da neće, jer im je sve skupo. Problem je taj što igrači glume štopere i cela igra je drugačija. Svi se previše fokusiraju na odbranu i premalo ima pasova koje Tijago odigrava. Sve neka sigurica i sve nešto na bok i onda bunarimo, a u šesnest nemaš jednog skakača. Bukvalno ako Tijago ne izvuče nešto, nema trofeja ove sezone za Liverpul.