Više nema neporaženih u Bundesligi, poraz Dortmunda u derbiju!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.10.2017.
20:23
Izvor: Sportske.net

Derbi osmog kola Bundeslige pripao Lajpcigu. Pet golova, dva crvena kartona...

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

U poslednjoj večerašnjoj utakmici u okviru osmog kola Bundeslige, Lajpcig je kao gost savladao lidera na tabeli, ekipu Dortmunda sa 3:2, što je prvi neuspeh ''Milionera'' od početka sezone u šampionatu Nemačke.

Počelo je idealno za domaći tim. Obamejang je već u četvrtom minutu utakmice postigao vodeći gol za Dortmund, ali to uopšte nije poremetilo gostujuće fudbalere.

Naprotiv, oni su u narednih dvadeset minuta stigli do potpunog preokreta! Najpre je Sabicer u desetom minutu izjednačio, a vođstvo Lajpcigu doneo je Poulsen u 25. minutu - 1:2!

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a tek što je ono počelo, usledio je novi šok za ''Milionere''. Sokratis je skrivio jedanaesterac, zaradio direktan crveni karton, a precizan sa bele tačke bio je Augustin - 1:3!

Zaostatak od dva gola, plus igrač manje na terenu, bilo je previše da bi Dortmund uspeo da nastavi odličan niz rezultata od početka sezone.

Ipak, i gosti već u 56. minutu ostaju sa igračem manje, pošto je Ilsanker zaradio drugi žuti karton, a nadu ''Milionerima'' vratio je Obamejang svojim drugim golom na ovom meču. Ovoga puta, sa bele tačke - 2:3!

Domaćem timu je posle toga ostalo pola sata da dođu bar do boda, imali su inicijativu, stvorili još par prilika, najbolju u nadoknadi vremena, kada Obamejang i Jarmolenko nisu uspeli da zatresu mrežu iz veoma izglednih situacija, pa je Lajpcig uspeo da sačuva vođstvo i osvoji velika tri boda u derbiju.

Ovom pobedom, Lajpcig je izbio na treće mesto na tabeli, sa tri boda manje od Dortmunda i jedan od drugoplasiranog Bajerna.

Rezultate i izveštaj sa popodnevnih mečeva osmog kola Bundeslige pogledajte OVDE.
--
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
-
-
-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RB Leipzig(premocni)
Saturday, 14.10.2017
20:44

Opaaaaa! Idemooooo breeeee! Ko je dortmund sta je dortmund hahahahahahahahah ! NANANANANANA! Opaaalaa!