Vlahović pogodio, Rašford "bombom" presudio Betisu, strašni Fejenord brojao do 7!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 16.03.2023.
20:45
Izvor: Sportske.net

U terminu od 18.45, večeras su odigrane četiri revanš utakmice osmine finala Liga Evrope.

FC Juventus
FC Juventus

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa savladali su Frajburg u gostima rezultatom 1:0 i tako još jednom pobedom uspeli da eliminišu nemačku ekipu.

U prvom poluvremenu prštalo je od akcije, Dušan Vlahović pogodio je u 28. minutu posle gužve u kaznenom prostoru rivala, ali je gol bio poništen zbog ofsajda.

Frajburg je u finišu prvog poluvremena ostao sa igračem manje posle igranja rukom Guldea koji je skrivio penal, a loptu je na kreč stavio upravo Vlahović i uz malo sreće zatresao mrežu Frajburga.

Drugo poluvreme nije donelo mnogo uzbuđenja, a nastup je upisao i Filip Kostić koji je zajedno sa Vlahovićem zamenjen u 70. minutu meča.

Konačan rezultat postavio je Federiko Kijeza u petom minutu nadoknade vremena.

Mančester junajted je posle ubedljivih 4:1 na Old Trafordu ostvario minimalnu pobedu u Sevilji nad Betisom.

Na početku meča, domaćin je imao nekoliko veoma opasnih napaada, pretili su Huanmi i Hoakin pogodivši stativu, dok je na drugoj strani uzvratio Pelistri koji je takođe pogodio okvir gola.

Srpski arbitar Srđan Jovanović odlično je vodio duel u kojem je ključan bio detalj iz 56. minuta kada je Markus Rašford poslao pravi projektil iza gola Silve sa oko 25 metara.

Za razliku od Betisa, Sevilja je prošla dalje uprkos minimalnom porazu u Turskoj od Fenerbahčea.

Jedini pogodak na meču dao je Ener Valensija u 41. minutu posle penala koji je dosuđen posle igranja rukom Aleksa Telesa.

Ipak, reprezentativci Srbije Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović su zajedno sa svojim saigračima izdržali pritisak Fenera do kraja meča i naposletku prošli u četvrtfinale drugog po jačini evropskog takmičenja.

Ubedljivo najmanje problema večeras imao je nemilosrdni Fejenord koji je posle remija u Poljskoj 1:1 protiv Šahtjora sada na domaćem terenu ponizio rivala sa čak 7:1.

Sve je praktično bilo gotovo već u prvom poluvremenu, prvi je pogodio Santijago Tomas Himenez u devetom minutu, da bi Orkun Kokdžu golovima u 24. i 38. minutu postavio visokih 3:0 pred odlazak na odmor.

Šahtjor sačinjen od skoro svih domaćih fudbalera nije mogao ništa na terenu ni u drugom poluvremenu, a Osama Idrisi je nastavio goleadu Fejenorda u 49. i 60. minutu.

U 64. se u strelce upisao i Alireza Jahanbakš, dok je tri minuta kasnije pogodio i Danilo.

Utešni pogodak za Ukrajince delo je Kevina Kelsija u 87. minutu susreta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke