Vraća se LŠ, u centru pažnje Levandovski i Haland

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 12.09.2022.
12:30
Izvor: Sportske.net

Susret sa donedavnim saigračima.

sport.es
sport.es

Povezane vesti

Utakmicama drugog kola ove nedelje se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Ligi šampiona, a Roberta Levandovskog i Erlinga Halanda čekaju dueli sa njihovim bivšim klubovima.

Nakon što je ovog leta promenio sredinu, Levandovski se sutra vraća u Minhen sa Barselonom, dok je napadač Sitija Haland spreman za ponovni susret sa svojim bivšim saigračima iz Borusije Dortmund u sredu.

Levandovski je u subotu ušao sa klupe i postigao svoj šesti gol u pet utakmica španske lige i pomogao Barseloni da pobedi Kadiz sa 4:0. Poljski napadač jedino nije uspeo da postigne gol na svom debiju za Barselonu protiv Rajo Valjekana.

Levandovski je, takodje, postigao het-trik protiv Viktroje Plzenj u prvom kolu Lige šampiona prošle nedelje. On je tako stigao do brojke od 89 postignutih golova u Ligi šampiona, ali je i postao prvi igrač koji je upisao het-trik sa tri različita kluba u najjačem evropskom takmičenju.

Bajern je 2020. godine ponizio Barselonu pobedivši je sa 8:2, dok je prošle sezone dva puta pobedio španski tim sa 3:0.

Barselona i Bajern imaju po tri boda na tabeli Grupe C Lige šampiona, a meč u Minhenu na programu je sutra od 21.00.

Na drugoj strani, Haland i Mančester siti u sredu dočekuju Borusiju Dortmund, u meču drugog kola Grupe G. Oba tima imaju po tri boda.

Haland je bio dvostruki strelac u prošlonedeljnoj pobedi Sitija protiv Sevilje na startu nove sezone u Ligi šampiona. On je već postigao deset golova za Siti ove sezone na šest utakmica u Premijer ligi.

Dormund, baš kao i Bajern dočekuju ove utakmice posle razočaravajućih nastupa u Bundesligi u subotu. Bavarski tim je odigrao 3:3 sa Štutgartom, dok je Dortmund izgubio od Lajpciga sa 3:0.

Takodje ove nedelje, branilac titulr Raal Madrid dočekuje Lajpcig u sredu, kada Juventus gostuje Benfiki, a Pari Sen Žermen ekipi Makabija iz Haife.

Fudbaleri Liverpula će sutra dobrim rezultatom protiv Ajaksa pokušati da se iskupe za ubedljiv poraz iz Napolija u prvom kolu, Atletiko Madrid dočekuje Bajer Leverkuzen, Totenhem gostuje Sportingu iz Lisabona, a Ajntraht putuje u Marsej na meč koji se vodi kao visokorizičan zbog navijača.

Parovi drugog kola Lige šampiona:

Utorak:

Viktorija Plzenj - Inter (18.45)
Sporting - Totenhem (18.45)
Bajer Leverkuzen - Atletiko Madrid (21.00)
Bajern Minhen - Barselona (21.00)
Porto - Klub Briž (21.00)
Liverpul - Ajaks (21.00)
Marsej - Ajntraht (21.00)

Sreda:

Milan - Dinamo Zagreb (18.45)
Šahtjor - Seltik (18.45)
Čelsi - Salcburg (21.00)
Kopenhagen - Sevilja (21.00)
Juventus - Benfika (21.00)
Makabi Haifa - Pari Sen Žermen (21.00)
Mančester siti - Borusija Dortmund (21.00)
Real Madrid - Lajpcig (21.00)
Rendžers - Napoli (21.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke