Vratio se Mesi, plesao golovima i asistencijom, Inter kao nekad Barsa! Joveljić heroj LA derbija!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 15.09.2024.
08:10
Izvor: Sportske.net

Argentinac se vratio u velikom stilu, Srbin obeležio derbi Los Anđelesa.

@InterMiamiCF
@InterMiamiCF

Povezane vesti

Fudbaleri Inter Majamija nastavili su dominaciju u MLS ligi, a noćas je blistao Lionel Mesi u pobedi nad Filadelfijom rezultatom 3:1. LA Galaksi je pobedio Los Anđeles rezultatom 4:2, uz dva gola Dejana Joveljića.

Ovo je bio prvi meč Lionela Mesija posle pauze zbog povrede, a Argentinac se vratio uz učinak uz dva gola i jedne asistencije. 

Ipak, nije tako dobro počelo, Uhre je u drugom minutu doneo prednost gostima. 

Onda je na scenu stupio Mesi. U 26. minutu iskoristio je asistenciju Luisa Suareza za 1:1. Četiri minuta kasnije usledila je tipična akcija iz Barselone, Đordi Alba je poslao paralelni pas u šesnaesterac, a tamo je sačekao Mesi i po zemlji pogodio za preokret. 

U nadoknadi vremena Mesi i Suarez su takođe podsetili na najbolje dane iz Barselone. Argentinac je držao loptu, navukao na sebe nekoliko igrača i potom odložio do Suareza koji je pogodio sa nekih 18 metara za konačnih 3:1.

Inter Majami je ubedljivi lider na tabeli sa 62 boda, 10 više od Sinsinatija, te će praktično sigurno u plej-of sa prvog mesta. 


U noći između subote i nedelje blistao je i Dejan Joveljić, koji je postigao dva gola u pobedi LA Galaksija nad Los Anđelesom - 4:2. 

Los Anđeles je posle prvog poluvremena imao čak dva gola prednosti - 0:2, ali onda je usledio preokret u režiji Joveljića i Rikija Puđa.

U 53. minutu Joveljić je postigao prvi gol, a već u 55. Puđ je asistirao Kerilju za 2:2.

U 67. minutu Puđ je ponovo asistent, a Joveljić strelac za 3:2. 

U finišu susreta Puđ je postigao i pogodak, posle asistencije Marka Rojsa za konačnih 4:2. 

Na tabeli Zapadne konferencije, LA Galaksi je sada lider sa 55 bodova, sedam više od gradskog rivala, te je ovo bila i ključna utakmica u borbi za prvo mesto pred plej-of.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke