Za ne propustiti - Film o Gvardiolinom učitelju i Poketinovom fudbalskom ocu!

Autor: Stefan Matić
nedelja 21.06.2020.
16:03
Izvor: Sportske.net

Jedan jedini - "Ludak".

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Skaj Sport nam sprema pravu fudbalsku poslasticu.

Uskoro nam stiže dokumentarac o Marselu 'Loko' Bielsi. Trenutni glavni stručnjak Lids Junajteda je možda i najkontroverznija figura u fudbalskom svetu. Svoj trenerski zanat je pekao naravno u Argentini, vodio je Njuels Old Bojse da bi preuzeo Atlas a kasnije i Ameriku u Meksiku.

Bio je i selektor Argentine i Čilea, prvi tim u Evropi mu je bio Espanjol. Sa Atletik Bilbaom napravio je čudo i stigao do finala Lige Evrope, otišao u Marsej gde je proveo tek jednu sezonu.

Sklopio dogovor sa Laciom i vodio "orlove" svega 2 dana, napustio ih je zbog nedovođenja obećanih igrača. U Lilu je isto kratko bio, da bi sada već dve godine bio na klupi Lidsa. Ove sezone takođe juri Premijer ligu, trenutno su u ravni sa VBA i osvojenih 71 bodova.

I u Engleskoj je imao kontroverze, setimo se špijuniranja koje je eskaliralo prošle sezone protiv Lampardovog Derbija. A ipak o njemu njegovi igrači govore sve najbolje.

U dokumentarcu ćemo čuti Gvardiolu koji ga naziva jednim od najboljih umova u fudbalu, Poketino kojem je Bielsa fudbalski otac. Itekako zanimljiva figura, nadamo se da ćemo ga videti u PL naredne sezone.

Baner 8



   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke