Za razliku od Duće, Ajaks morao da se pomiri sa odlukom

Autor: Beta Beta
petak 24.04.2020.
23:53
Izvor: Beta

U Ajaksu razumeju odluku o tituli.

EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Fudbalski klub Ajaks razume zbog čega je odlučeno da mu se ne dodeli šampionska titula kada je prekinuta fudbalska sezona u Holandiji zbog pandemije korona virusa.

Holandija je danas prekinula prevenstvo, neće proglasiti šampiona, iz lige neće ispasti klubovi u niži rang, niti će ući klubovi iz druge lige.

Takva odluka doneta je pošto je holandska Vlada zabranila održavanje sportskih dogadjaja do 1. septembra u cilju sprečavanja širenja virusa.

"Kao igrači i treneri, želite da postane šampioni na terenu. Mi smo bili prvi u ligi cele godine i šteta je što nismo krunisani šampionskom titulom, ali s obzirom na trenutnu situaciju, to je razumljivo", rekao je direktor Ajaksa Edvin Van Der Sar u video poruci na klupskom sajtu.

U Holandiji je ostalo da se odigra još devet kola, a uoči prekida Ajaks je bio prvi na tabeli sa boljom gol razlikom od AZ Alkmara.

Obe ekipe sakupile su po 56 bodova.Ajaks neće dobiti šampionsku titulu ali će ići direktno u Ligu šampiona, a AZ u kvalifikacije za to takmičenje.

"Sada postoje važnije stvari od fudbala, ali kao igrač imate ambiciju da budete šampion", naveo je bivši golman Ajaksa, Juventusa, Fulama, Mančester junajteda i holandske reprezentacije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke