"Zabraniti ga doživotno", ne smiruju se reakcije na rumunskog sudiju

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 10.12.2020.
18:40
Izvor: Sportske.net

Rumun na udaru predsednika Bašakšehira.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Predsednik istanbulskog Bašakšehira Goksel Gumusdag oštro je osudio ispad rumunskog sudije Sebastijana Kolceskua, koji je pre dva dana navodno imao rasistički ispad.

Mnogo bure se diglo od utorka uveče kada su fudbaleri PSŽ-a i Bašakšehira napustile teren nakon što je Kolcesku nazvao Pjera Veboa, člana stručnog štaba turskog kluba, crnim tipom.

Od tada traju neprekidne polemike u vezi sa ovim slučajem, a oglasio se i prvi čovek kluba, koji je zatražio doživotnu kaznu za Kolceskua.

"Pokazali smo stav, vreme je za UEFA. Ovog sudiju bi trebalo suspendovati doživotno iz fudbala. Ceo svet bi trebalo da se uznemiri zbog ovoga. Jedino posle takve kazne niko ne bi mogao da se usudi da ponovi slično" - rekao je Gumusdag.

Dodao je da veruje da osmi decembar odražava otpor celog sveta.

Disciplinska komisija UEFA će se tek oglasiti, ali ukoliko se utvrdi nedvosmislenost ovog čina, Rumunu sledi najmanje 10 mečeva suspenzije.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Obican gradjanin
Friday, 11.12.2020
06:35

Jadan čovek, frustracije celog sveta slomice se na njemu, zbog jedne reči i trenutka nepažnje. Dokazace nešto, dok sa druge strane će uništiti život čoveku. Nije da ga branim, loše je to što je uradio, svi smo ljudi boj je nebitna, pa shodno tome svi i grešimo.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 11.12.2020
04:58

O tragedije rekao mu je da je crn ! Baljda je to i sam znao !

avatar
Stratford
Thursday, 10.12.2020
21:31

Ne smiješ crncu reći da je crnac..