Zašto je Real pobednik leta 2021. i kako već ima plan da bude još veći narednog?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 01.09.2021.
19:24
Izvor: Sportske.net

Florentino Perez u svom najboljem izdanju.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Real Madrid je nakon tri tiha prelazna roka, konačno upalio motore i u ovom pojačao ekipu.

David Alaba je stigao besplatno, koštaće papreno, ali će se isplatiti, veruju u Madridu. Austrijanac je stigao bez obeštećenja, ali je dobio astronomsku platu, bonus za potpis ugovora i još razne premije u sladu sa rezultatima i uspesima ekipe.

Nakon njega, Florentino Perez je svu svoju energiju i novac (kojeg baš i nema), uložio u pregovore za dolazak Kilijana Mbapea. Ipak, utisak je da se Real možda potajno nadao i da čitava priča propadne?

PSŽ je težak pregovarač, a to je najbolje osetila Barselona leta 2019. godine kada je Nejmar odbio da trenira i na sve načine pokušavao da natera klub da ga pusti nazad u Kataloniju. Barsa je razbila kasu, nudila 100+ miliona i još dvojicu, trojicu igrača, ali Naser Al-Kelaifi nije popustio.

Isto je bilo i sada, ali je ovaj put situacija potpuno drugačija. Barselona ne bi mogla da dovede Nejmara narednog leta besplatno, Real će dovesti Mbapea bez obeštećenja. Florentino Perez je uštedeo 180-200 miliona, dao je 40 da dovede Kamavingu i ojačao i vezni red, doveo je igrača za narednu deceniju.

Naravno, daleko je ovaj Real od onog najjačeg, ali će biti možda i bolji nego prošle sezone, iako je ostao i bez Ramosa i Varana.

Međutim, utisak je da je Perez pobednik leta. I da bi tek mogao da postane veći narednog. Jer, kada Mbape dolazi besplatno, 150 miliona evra koje je uštedeo moći će da preusmeri na Erlinga Halanda. 

Već mesecima unazad tiho se spekuliše da je Halandova prva želja Real Madrid. Mbape bi mogao da bude idealan mamac. Zamislite taj tandem. 

Uz to, Perez nekako uvek uspe dobro da naplati svoj "škart" pa je tako i ovog leta uvalio Martina Odegarda za 40 miliona evra. Varan je otišao za 50, ali je ušao u poslednju godinu ugovora i Perez nije imao izbora. Uštedeo je ogromnu platu najplaćenijeg igrača i kapitena Ramosa. 

Trofeji?

Pa, sa ovom Barselonom neće imati problem. Veći će biti Atletiko Madrid. A i da ne uradi ništa, Perezu će trofej Lige šampiona biti ako narednog leta upari Mbapea i Halanda. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke