Zbrka u Minhenu, ko drži Nubelu leđa?

Autor: Stefan Matić
četvrtak 23.04.2020.
18:01
Izvor: Sportske.net

Golman još nije ni stigao a meta je napada.

Epa/Philipp Guelland
Epa/Philipp Guelland

Povezane vesti

Dosta se prašine diglo kada je golman Šalkea odlučio da pođe putem Nojera i napusti Gelzenkirhen zarad transfera u Bajern iz Minhena. Nubel napušta svoje "rudare" kao slobodan igrač, na naredno leto mu ističe ugovor te su Bavarci napravili neverovatan posao.

Ipak ovaj transfer je pored osude navijača Šalkea pretila i neizvesnost oko ostanka Nojera kome ugovor ističe juna naredne godine. Sva je prilika da će dve strane naći dogovor što bi Nubela automatski prebacilo na klupu.

Zbog toga je fudbalska javnost u Nemačkoj osudila ovakav potez mladog golmana, ali i samog kluba.

U sve se umešao i agent mladog golmana Bavaraca Kristijana Fruktla, Kristijan Rosner koji je izjavio kako njegov klijent neće napraviti "Nubel" grešku.

Nubel

"Plan je da se ode i igra na višem nivou, tamo se dokaće i onda vrati u Bajern i konkuriše za mesto prvog golmana. Augzburg je jedan od odličnih klubova za razvoj mladih igrača. Kristijan neće ići negde kao broj dva, već samo kao broj jedan. Gledajući njegov kvalitet, Kristijan ne mora da 'beži'. Upravo suprotno. Ali definitivno nećemo napraviti grešku kao Nubel i njegov agent, doći u Minhen kako bi sedeli na klupi", stoji u izjavi agenta mladog golmana.

Stvar je toliko uzimala maha da su se morali izjasniti i sami čelnici Bajern Minhena. Saopštenje je izdato, potpis stavlja sam Rumenige, koji pruža potpunu podršku nadolazećem golmanu iz Šalkea i očekuje uspešnu saradnju Nojera i Nubela.

Ostaje da se vidi da li će do nje i stvarno doći.



Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Robert Lewandowski
Thursday, 23.04.2020
20:21

Niko ne može da me ubedi da je Bajern pogrešio što ga je doveo. Nibel je navijač Bajerna, i sam je rekao da će vise naučiti kao rezervni golman Bajerna, nego prvi golman Salkea. Možeš naći tu izjavu.

avatar
Mirjevac
Thursday, 23.04.2020
18:41

Nadam se da ce Nojer otici a Nubel ostati! Nojer ucenjuje Bajern, zato treba da ode! Nije on vise kao sto je bio, godine i egoizam su uvinili svoje!

avatar
Robert Lewandowski
Thursday, 23.04.2020
20:21

To da Nojer ucenjuje Bajern je novinarska patka, dao je Nojer izjavu za Bild pre koji dan. A da je najbolji golman na svetu - jeste. Brani kao zmaj, ne znam odakle ti to da ne brani dobro. Bio je u maloj krizi posle jednogodisnje povrede. To je sasvim normalno posle duge pauze, sada je sve u najboljem redu. Bice Nibel super kao rezerva za Manuela. Svaka top ekipa treba da ima dva dobra golmana.

avatar
Robert Lewandowski
Saturday, 25.04.2020
00:20

Kakav crni Mesi, dao golove Bajernu koji je bio desetkovan 2015. Gde je bio 2013? Gde je bio 2010. i 2014. kada su Nemačka i Argetina ukrstili koplja? Nestao je u vidu magle, 2013. je molio da ne igra u revanšu, jer nije mogao da se čuje od Svajnija. Ne znam ko je resetao Manuela, da nije Ronaldo koji je skoro sve golove protiv Bajerna dao iz ofsajda, to svi znamo, nećemo o tome diskutovati. Nije tačno to da mu je Bajern nudio ugovor na samo jednu godinu, nema tu nikakvih pravila. Ponuđen mu je trogodišnji ugovor. A novine su pisale da Manu traži na 5 godina, što se ispostavilo kao laž. Pisao je Bild juče da su blizu dogovora, izgleda će biti na 3+1 godinu ugovor. Jedan Sep Majer, Alison, Rumenige... Kažu da je najbolji, a onda se pojavis ti koji sediš kući u fotelji i krenes da ga ponižavas. Uozbilji se. Čovek je uveo neku novu dimenziju što se tiče pozicije golmana.

avatar
Mirjevac
Friday, 24.04.2020
02:45

Zar se to ne zove ucena, kad on trazi da mu Bajern produzi ugovor na tri ili cetri godine? Bajern ima svoj nepisani zakon, da samo na po godinu dana produzuje ugovore igracima starijim od 33 pa navise godina! On trazi da Bajern kao jedna institucija jedan veliki klub da porekne svoja pravila koja ve duze godina upotrebljava! Kako to da je on naj bolji golman, kad ga je Mesi punio ko dzak, i to u naj bolje doba, da bio je dobar, ali ne naj bolji! I ne samo da ga je Mesi punio, vec mnogi drugi su ga punili!

avatar
Südkurve München
Thursday, 23.04.2020
18:19

Nadam se da ce Nubel vec na zimu otici iz Bayerna