Zidan mora da donese u žurbi šest odluka, jedna se tiče Jovića!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 08.04.2020.
18:17
Izvor: Sportske.net

Bez obzira na ishod sezone, problem je što se od Francuza očekuje da se izjasni...

EPA-EFE/RAUL CARO
EPA-EFE/RAUL CARO

Povezane vesti

Bez obzira na to kako se završi ova sezona, manjak vremena, odnosno cajtnot u koji ulazi španski fudbal nateraće Zidana da što pre prelomi stvari kada je u pitanju nova sezona.

Kada će ona početi i hoće li se ova završiti to ne zna niko, pandemija nije dostigla vrhunac u Španiji, i niko ozbiljan ne veruje da će se igrati pre maja.

Ali, čini se da neke odluke moraju da budu donesene ranije, makar u osnovama, kako bi bilo vremena da se stvari odrade. Ove sezone ostalo je prvenstvo ako se nastavi, ali Zidan ostaje i ako izgubi titulu od Barse, u Ligi šampiona je već jednom nogom nakon poraza od Sitija eluminisan.

Prva odluka odnosi se na napadača. Kada je osvojio titulu i Ligu šampiona u istoj sezoni Real je davao tri gola po meču, sada čak ni dva. Benzema ne može sam, pominje se povratak Ronalda, ali male su šanser, Juventus ne želi da pusti Portugalca. Treba doneti odluku, da li dovesti Halanda, prodati Jovića i Marijana, ili jednostavno probati sa Jovićem još sezonu jer povratak Asensija bi mogao da olakšao posao i oslobodi i više prostora za Azara.

Druga odluka tiče se čišćenja igrača na koje ne računa. On mora da se oslobodi Bejla i Rodrigeza koji mu podrivaju i autoritet u svlačionici, ali pitanje je hoće li Real preseći i isplatiti novac, odnosno pustiti igrače bez obeštećenja kako bi rešio gorući problem.

Treće pitanje veziste je otvoreno. Zidan i dalje želi Pogbu, Perez neće da radi sa Rajolom (isti je problem kod Halanda, ali tu otac Norvežanina ipak ima glavnu reč). Problem ostaje, 100 miliona neće platiti, ali ako bi recimo ubacili Rodrigeza u trasnfer, onda bi Zidan učinio željeno. U suprotnom Fabijan Ruiz je meta, on košta oko 60 miliona evra.

Četvrto je pitanje bekova, ima ih previše, vratiće se Reguljon, Mendi će ostati, znači Marselo mora da ode, a opet trener ne želi da se odrekne iskusnog Brazilca. Na drugoj strani desno, ako se vrati Hakimi, jasno je, Odriozola mora da bude prodat, ali ni tu ne smeju da izgube veliki novac u odnosu na uloženo.

Baner



Peta odluka je štoper. Nema zamene za Ramosa, Militao to nije, ali nema ni defanzivca na vidiku koji bi zamenio Brazilca ako ga prodaju recimo Totenhemu. Valjeho i Naćo kao alternative Ramosu i Varanu liče na nevolju u najavi. Čega se odreći kako bi se kupio štoper i koji?

I na kraju rezervni golman, Lunjin je plaćen 11 miliona evra, mlad je, bio je na dve pozajmice, ali obično rezervni čuvar mreže treba da bude iskusniji. Zbog toga je verovatnije da Areola ostane, on nije standardan bio ni u PSŽ, ali je rezerva Ljorisu u Francuskoj reprezentaciji.

Dakle, šest Zidanovih dilema, neće biti lako, tim pre što nema mnogo vremena za premišljanje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViniciusJR
Wednesday, 08.04.2020
23:39

Prodati Bejla, Hamesa, Marsela (igraci sa ogromnim primanjima a ne mogu vise pomoci znacajno), zatim Naca, Lukasa, Marijana, Bajern ima opciju za kupovinu Odriozole na ljeto. Licno bih i Modrica pustio...i Jovica pustiti na pozajmicu ili prodati uz buy back. Mbape nije realna opcija, tako da bi trebalo dovesti Halanda i pokusati dovesti Manea...ukoliko bi uspjeli, prodati i Iska. Vratice se Odegard, Hakimi, Regiljon, to je sigurno. Uzeti jednog jakog vezistu, neko je pomenuo SMS-a i bio bi top opcija, ali Real nikad nece dati tolike pare za njega, tim prije sto Ruiza moze dovesti za manje a i Spanac je. Tako da mislim da je realno ocekivati Ruiza. U odbrani, pravo vrijeme da se dovede prvoklasni stoper, moja zelja je Kulibali, ali mislim da ce se krenuti po Upamekana, politika kluba je takva. Bekovske pozicije odlicno pokrivene, Mendi/Regiljon i Hakimi/Karvahal. Ekipi je potrebna neka slicna revolucija, bas da se totalno remontuje. A ako bi se prodalo ovih 8-9 igraca, oslobodila bi se ogromna sredstva i za plate, tako da bi sve ove opcije koje sam naveo bile realne.

avatar
Hannibal Lecter
Saturday, 11.04.2020
21:59

SMS ima spansko drzaljanstvo ali nije profil realovog igraca.. jedan vezni ce biti Kamavinga jer je najtalentovaniji na svojoj poziciji definitivno po ocenama svih svetskih skauta... Vraca se Odegard, to je uz Valverdea, Casemira, Krosa sasvim dovoljno za vezni red, slazem se sa prodajom Modrica. Sto se tice odbrane dovesti stopera pod uslovom da se proda Nacho, nikako Militao i naravno prednost ima Upamecano nad Kulibalijem. Sto se napada tice Mane nije potreban, stvorila bi se guzva levo, Azar, Vinicius, Asensio... treba sacekati godinu da se pruzi poslednja sansa Azaru i da se vidi povratak Asensija. Ako ne budu oni stari prodavati i traziti resenje. Desno rodrigo i naravno MBAPPE ove ili sledece godine, to vise nije tajna... Napad Haland, vrvt razmena za Jovica jer bi i dortmund dobio pouzdanog igraca koji je proveren u ligi a mlad, Real bi se otarasio tereta i straha da su napravili promasaj sa Jovicem. Haland bi u postavkama bio ili prvi spic mbappe desno... stim da bi mbappe po potrebi mogao da igra u spicu rodrigo desno. Bio bi to paklen tim na aduge staze... Uz Cerkija, Reniera itd

avatar
Hannibal Lecter
Tuesday, 14.04.2020
10:25

Neće krenuti prioriteti su Haland, Mbappe, stoper( Upamecano vrvt) i Sancho se sve više pominje sto je i logično. sancho je Englez zbog marketinga Realov prioritet je najbolji englez da igra u klubu. A sam Sancho ti igra ili levo ili iza špica tako da ćeš pokriti tu poziciju. Sto se tiče Leve strane trenutno imaš Azara, Viniciusa i Asensija... dovoljno da u rotaciji pokriju levu stranu tokom sezone a novac da se prikupi za prioritete. Mane marketinški nije isplatljiv i neće protisksfi Liver da bi otišao, takve igrače real obično ne voli dovoditi. Plus počeli su pametnu politiku da dovode mlade igrače. Pred vratima su i Ćerki i Lincoln.. voleo bih iskreno da Asensio bude onaj stari, dovedu Sancha i prodaju Azara uz Viniciusa do bi bile supersonične rakete levo

avatar
ViniciusJR
Monday, 13.04.2020
11:12

Jedino se ne slazem za Manea...Azar i Asensio izlaze iz ozbiljnih povreda, posebno Asensio. Veliko je pitanje da li ce se vratiti na stari nivo. Sjeti se Hesea, momak koji je strasno obecavao, nakon kidanja ligamenata, nikad se vise nije vratio u ozbiljan ritam, a isto bio jako mlad. Nadam se da sa Asensiom to nece biti slucaj, jer je profil igraca koji bas volim. Ali ako bi bili skloni povredama on i Azar, dolazi opet do problema koji je sad prisutan. Da bi se osvajalo sve i dominiralo, potreban je sirok roster. A i Zidan bi konacno mogao da igra ofanzivnije. Licno bih krenuo po njega, pod uslovom da se proda Isko.

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 08.04.2020
20:47

Koje pisao text vrvt nije pogledao nijednu utakmicu areala ako misli da je Militao greska. Dečko sigurno ostaje samo minuti trebaju

avatar
Benz9
Wednesday, 08.04.2020
20:36

Prodati Valjeha, Džejmsa, Odriozolu, Bejla, Marijana, Dijaza i možda Iska i Marselo. Probati dovesti Romanjolija kao zamjenu za Ramosa, u sredini jačeg vezistu (po meni bi Sergej bio idealan, fali nam visine i mišića na tom dijelu terena), a Joviću pružiti još jednu šansu, jer sa Azarom u top formi i Asensiom uz već standardnog Benza ne bismo trebali imali toliko problema pred golom...

avatar
Mirjevac
Wednesday, 08.04.2020
22:52

Bejla i Dzejmsa nece niko, visoke plate i visoka cena odpkupa, nisi procitao da ih niko nece, znaci da ce oni ostati do kraja ugovora, jedino da ih puste bez otkune cene, ali opet oni nece nigde naci takvu platu kao sto je imaju u realu! Ovi drugi se mogu prodati, tako da ako sve ove koje si ti naveo prodaju ko ce da igra? Real je u krizi ima igrace ali oni ili su slabi ili se nisu uigrali ili je los trener i nezna da ih uklopi, nesto ne stima!

avatar
Benz9
Thursday, 09.04.2020
19:14

Umjesto Iska dolazi Odegard, Marsela mijenja Regiljon, Džejmsa Asensio, a na Bejla, Valjeha i Dijaza se ionako ne računa. Sastav Kurtoa-Karvahal, Varan, Romanjoli, Mendi- Kasemiro, Kros, Valverde - Asensio, Azar, Benzema, a na klupi Areola(Lunjin, ili možda čak i bolje Zidan), Hakimi, Militao, Ramos, Regiljon, Modrić, Odegard, Sergej (mada ni Kamavinga ne bi bio loš) Vinisijus, Rodrigo, Vaskez i Joviću... 25 igrača spremni da uskočke u prvi plan uvijek... Roster dupke pun da ne znaš koga bi prije stavio...

avatar
Бојовић Милан
Wednesday, 08.04.2020
20:03

Za Nača se pre nepune dve godine pričalo kako je defanzivac koji bi u svakoj ekipi igrao prvu postavu - izuzev u Realu...otkud on nevolja u najavi?

avatar
Benz9
Wednesday, 08.04.2020
20:29

Prije 2 godine je to i bio, ali već godinu dana igra van svake forme...