Zidan zamenu za Jovića pronašao u svojim redovima?!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 14.05.2020.
19:52
Izvor: Sportske.net

Nije u pitanju Marijano Dijaz.

EPA-EFE/Mariscal
EPA-EFE/Mariscal

Povezane vesti

Luka Jović se povredio i izvesno je da je za njega ova sezona gotova, kada god da bude nastavljena (procena je sredinom juna).

Vrlo je moguće i da je Srbin odigrao svoje na "Bernabeu", kako je interesovanje za njegove usluge sve veće.

Zidan ne računa ni na Marijana Dijaza, koji je upisao svega 65 minuta na terenu ove sezone, pa je pitanje ko bi mogao da pomogne Benzemi u napadu u završnici sezone? Podsetimo da je u Primeri ostalo da se odigra još 11 kola, Barsa je prva sa dva boda više od Reala.

Španski "AS" tvrdi da bi Zidanu mogao u pomoć da priskoči Marko Asensio.

Marko Asensio Real Madrid

Španski reprezentativac je doživeo tešku povredu tokom priprema za tekuću sezonu i nija ga bilo na terenu, iako je Zidan imao velike planove sa njim ove takmičarske godine.

Ipak, pauza je izgleda dobro došla mladom fudbaleru, kako se sada oporavio od povrede i priključio se treninzima "kraljevskog" kluba po povratku sa dvomesečne pauze zbog prekida sezone izazvanog pandemijom koronavirusa.

Iako po vokaciji Asensio nije napadač, pokazao je da poseduje zavidne golgeterske sposobnosti, ali i da se odlično snalazi u ulozi "lažne devetke".

U sezoni 2016/17 je bio šesti strelac ekipe sa 10 golova, iako je bio tek 17. igrač po broju nastupa u timu.

Sezonu nakon te bio je četvrti strelac ekipe sa 11 golova, iza Ronalda, Bejla i Benzeme.

BUndesliga

Igrao je kao "lažna devetka" kod Lopetegija i postigao dva gola protiv Juventusa, a na tom mestu igrao je i u trijumfu "Furije" protiv Italije, takođe pod palicom Julena Lopetegija.

Koristio ga je potom i Luis Enrike u reprezentaciji na mestu "lažne devetke", u trijumfu nad Hrvatskom od 6:1. Protiv "Vatrenih" je igrao u tandemu sa Rodrigom Morenom, a postigao je jedan gol i upisao tri asistencije.

Dakle, jasno je da može da se nađe u napadu i sva je prilika da će mu Zidan ukazati šansu kada se sezona nastavi, jer kao što smo i napisali, Jović je povređen, a Marijano Dijaz nije opcija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dimebag Darrell
Thursday, 14.05.2020
20:20

Asensio ako se vrati u formu posle povrede bi mogao u prvu postavu jer je odlican igrac.