Živ je Norič, umro nije - Čudesan "škorpion" Sardženta i 105 minuta fudbala

Autor: Nemanja Janošev
petak 21.01.2022.
23:04
Izvor: Sportske.net

Kakav spektakularan pogodak.

Nick Potts/PA via AP
Nick Potts/PA via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Noriča pobedili su Votford na "Vikerejdž roudu" sa 0:3 (0:0) u meču 23. kola Evrolige.

Utakmicu je definitivno obeležio impresivan pogodak Džošua Sardženta, ali i prekid od desetak minuta zbog pokvarenog jednog od reflektora.

Iako se smatralo da će "kanarinci" ispisati negativne stranice istorije Premijer lige i ispasti iz lige, njihov opstanak u ovom trenutku ne zvuči toliko nerealistično. Danas će posebno morati da se zahvale Amerikancu Džošui Sardžentu koji je sa dva gola rešio pitanje pobednika.

Prvobitno je u 51. minutu nestvarno reagovao na dodavanje Temua Pukija koji je bio nešto oštriji u remplovanju sa protivničkim defanzivcem, faula nije bilo smatrao je Majk Din, a da jeste ostali bismo uskraćeni za jedan od golova koji će sigurno pretendovati za Puškaš nagradu. Lopta je išla Sardžentu iza leđa, a nekadašnji napadač Verdera je nekim čudom uspeo da je zahvati i od prečke pošalje u gol.


Ubrzo se meč prekinuo na desetak minuta zbog pokvarenog reflektora, ali to nedugo potom sanirano. To nije značilo da će Votford "prodisati". Naprotiv, Džošua Sardžent je pogodio još jednom, ovog puta glavom i rešio pitanje pobednika.

Do kraja duela, Emanuel Denis je zaradio crveni karton, a Juraj Kucka postigao autogol za velikih 0:3.

Norič je van zone ispadanja sa dva poena više od Votforda, ali imaju dve utakmice više od "stršljenova" i Njukasla, a čak pet u odnosu na Barnli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke