Zna se ko zna najbolje, Barsa (ne) greši sa De Jongom?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 10.02.2020.
19:59
Izvor: Sportske.net

Trener Ajaksa smatra da Barselona ne izvlači maksimum iz Frenkija de Jonga.

Foto: EPA-EFE/RAUL CARO
Foto: EPA-EFE/RAUL CARO

Povezane vesti

Erik ten Hag je od De Jonga napravio jednog od najboljih vezista u Evropi i sigurno njegova reč ima posebnu težinu kada je u pitanju mladi Holanđanin.

Ten Hag se ne slaže sa odlukama trenera Barselone, Ernesta Valverdea te sada Kikea Setijena koji ga stavljaju bliže protivničkom golu.

"Mi smo ga 'sklonili' s te pozicije u Ajaksu. Frenki nije fudbaler koji treba da postiže golove. Njegov zadatak je da gradi igru, da pazi na saigrače koji asistiraju i postižu golove i da im čuva leđa. Jednom kada je otišao prilično daleko protivničkom golu, pitao sam ga "da li si ti 'desetka'? Da li je tvoj zadatak da daješ golove?", otkrio je Ten Hag i nastavio:

"On je tipičan primer modernog veznjaka koji može igrati i u napadu i u odbrani. Međutim, da bi on bio uspešan u tome, morate mu pronaći adekvatnu poziciju na terenu, kao što je to urađeno u Ajaksu ili reprezentaciji".

De Jong u Barsi igra uglavnom desnog centralnog veznog u formaciji 4-3-3, pošto je dolaskom Kikea Setijena, Serhio Buskets ponovo zacementirao svoje mesto.

Da li Barsa treba da povuče De Jonga bliže svom golu?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wizard08
Tuesday, 11.02.2020
11:11

Pa kad je messi u ekipi zaduzen za sve,za kreaciju igre ,asistencije golove.bukvalno radi sve njima nije potrebna sredina terenena i kreatori kao sto su kutinjo ,grizman , de jong njima trebaju jos dva suareza da bi messi bio zadovoljan.messi je izgubio poverenje u svoje saigrace ili je izgradio toliki autoritet da svaka lopta mora njemu u svakom napadu.dok su xavi i iniesta bili tu to nije bio njegov posao oni su se bavili distribuciju lopto to bi trebalo danas da radi de jong

avatar
Bádr Hari
Monday, 10.02.2020
22:20

mora da igra napred da bi pomogao mom idolu Messiju da sam daje solo golove. :D

avatar
BlúeBoy84
Tuesday, 11.02.2020
04:54

Tek tek mi je 11 godina