"Žuta podmornica" nadomak Lige Evrope, Soldado promašio nepromašivo

Autor: Nikola Miloradović
petak 28.04.2017.
22:32
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Viljareala savladali su Sporting iz Hihona na premijeri 35. kola španske Primere.

EPA/JESUS DIGES
EPA/JESUS DIGES

Povezane vesti

Viljareal je na dobrom putu da izbori plasman u Ligu Evrope, kako su sada savladali i Hihon na svom terenu sa 3:1 (1:0).

Prva prava šansa viđena je u 14. minutu, Roberto Sorijano je bio u prilicu, ali je Italijanov udarac iz izgledne pozicije uspeo da izblokira jedna od defanzivaca Sportinga klizećim startom.

Desetak minuta kasnije, velika šansa za goste, Moi Gomez je uputio sjajan udarac sa velike udaljenosti ka golu Viljareala, ali je lopta nažalost pogodila samo prečku.

Imao je Hihon još jednu solidnu šansu, Ćavi Tores je pokušao glavom nakon kornera ali se istakao golman domaće ekipe Fernandez i sačuvao svoju mrežu.

Samo minut kasnije, Soldado donosi prednost Viljarealu. Iskusni napadač je izbegao ofsajd zamku, izbio sam pred Kueljara i lako ga matirao za 1:0.

Do poluvremena nije bilo više ozbiljnijh prilka, a nakon samo dva minuta igre u nastavku "Žuta podornica" dolazi do dva gola viška.

Ovoga puta Bakambu uspeva da izbegne ofsajd zamku, prihvata pas Dos Santosa i lako matira golmana gostujuće ekipe za 2:0.

Uspeo je Soldado neposredno nakon toga i da se obruka, promašio je prazan gol sa samo par metara, a pogledajte i kako je to izgledalo.


Igrao se 59. minut, kada je manje-više sve sumnje otklonio Kongoanac svojim drugim golom.

Soldado je dobio dobru loptu na desnoj strani, opet je zakazala odbrana Hihona u postavljanju, on prosleđuje loptu do Bakambua, koji sa ivice peterca lako vara Kueljara za svoj drugi gol na meču, 10. ove sezone.

Hihon uspeva da smanji rezltat u 73. minutu, Čopov udarac je Fernandez uspeo da ukroti, lopta se odbija u noge gostijućim igračim, stiže potom do bivšeg igrača Barselone Daglaša Pereire, koji lepim udarcem matira golmana domaće ekipe za 3:1.

Do kraja nije bilo pravih prilika za gol, Viljareal je rutinski priveo meč kraju i upisao nova tri boda, treći put zaredom.

Izabranici Frana Eskribe su peti na tabeli Primere, imaju 63 boda, pet manje od Sevilje koja je četvrta i četiri više od Bilbaa koji je šesti, ali imaju i utakmicu više od obe pomenute ekipe. Hihon je sve bliži nižem rangu, prvi su ispod crte sa 24 boda, šest manje od Leganjesa koji je odmah iznad njih, ali i sa utakmicom više.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke