Zvanično - Arauho 2026 i "bezobrazna" klauzula!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 26.04.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

Veliki dan za Barselonu.

EPA-EFE/Sergio Perez
EPA-EFE/Sergio Perez

Povezane vesti

Fudbaler Barselone Ronald Arauho produžio je ugovor sa ovim klubom do 30. juna 2026. godine, a najinteresantnija stavka je da izlazna klauzula iznosi ogromnih milijardu evra, čime je katalonski velikan osigurao budućnost.

Nedeljama unazad tražio se pravi modelitet kako bi urugvajski defanzivac ostao na "Kamp Nou" na duže staze i ovog utorka je konačno postignut dogovor dve strane.

Zvanično potpisivanje ugovora organizovaće se u petak 29. aprila na stadionu Barselone i biće zatvoreno za navijače jer nije reč o predstavljanju novog pojačanja.

Arauho je stigao u Barselonu krajem avgusta 2018. godine kada je najpre bio priključen B timu, ali je već prošle sezone kod Ronalda Kumana dobio šansu u A timu i učestvovao je u osvajanju Kupa kralja.

Ove sezone se ustalio i zacementirao mesto kod Ćavija Ernadeza, a pre mesec dana je golom u El Klasiku doprineo velikoj pobedi od 4:0 u derbiju protiv Real Madrida.

Osim centralnog defanzivca može da igra i na mestu desnog beka, najdeficitiranijom poziciji u Barsi, koja je zbog povrede ostala bez Seržinja Desta za ključne borbe u finišu sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke