Zvanično - Barselona ima novog trenera!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 19.08.2020.
12:03
Izvor: Sportske.net

Hoće li uspeti da podigne klub?

Beta/Rafael Marchante/Pool via AP
Beta/Rafael Marchante/Pool via AP

Povezane vesti

Nije dugo trebalo upravi da se dogovori sa holandskim stručnjakom, koji je i kao igrač sa velikim uspehom branio boje kluba sa "Kamp Noua".

Sada je bivši trener Sautemptona i Evertona i zvanično predstavljen kao novi šef struke "Blaugrane", potpisao je ugovor do leta 2022. godine.

Kuman je u Barsu kao igrač stigao 1989. godine, sa četiri titule u Holandiji i osvojenim Evropskim prvenstvom sa "Oranjem".

U tom trenutku bio je drugo najskuplje pojačanje Barse posle Dijega Maradone.

Za šest sezona upisao je 264 zvanična nastupa za tim sa "Kamp Noua", postigao je 88 pogodaka, najefikasniji je defanzivac u istoriji kluba.

Osvojio je 10 trofeja sa Barsom, četiri titule u Primeri, jedan trofej u Kupu kralja, tri Superkupa Španije, kao i Kup evropskih šampiona 1992. godine i Superkup Evrope.

U čuvenom finalu na "Vembliju" 1992. godine postigao je i odlučujući pogodak, koji je Barsi doneo pobedu protiv Sampdorije i titulu prvaka Evrope.

Kao trener ima već oko 20 godina iskustva i osam trofeja.

Trenersku karijeru počeo je kao asistent u Barsi, a potom i kao trener B ekipe u 1998. godine.

Radio je potom u Vitezeu, pa u Ajaksu, sa kojim osvaja dve titule u Holandiji. Otišao je zatim u Benfiku i osvojio portugalski Superkup, u Holandiju se vratio 2006. godine, kada je preuzeo PSV i osvojio novu titulu godinu dana kasnije.

Seo je potom na klupu Valensije i osvojio Kup kralja, ponov se nakon toga vratio kući, gde je sa klupe predvodio AZ i Fejenord, sa ekipom iz Alkmara osvojio je i Super kup 2009. godine.

U Premijer ligu je stigao 2014. godine, kada je preuzeo Sautempton, dve godine kasnije otišao je u Everton, gde je proveo 18 meseci.

Selektor Holandije postao je 2018. godine, da bi se sada vratio u Barselonu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Wednesday, 19.08.2020
16:48

FARSELONI MOGU SAMO SUDIJE DA POMOGNU OVAKO NIKO....O DA I AKO KMESSI ODE ONDA CE KLUB NAPREDOVATI...OVAKO SA NJIME TO JE PROPAST xD

avatar
BlueBoy84
Wednesday, 19.08.2020
16:17

Srećno. Ali ako nije dobio odrešene ruke da preuzme trenersku i menadžersku palicu od Mesija, džabe sve. Plašim se da će ga prebrzo istrošiti. Ako mesija puštaju da ide to je već sasvim pristojna druga priča.

avatar
Transformer
Wednesday, 19.08.2020
14:23

Ako je istina ova vjest da barcelona bi pratila buskec i suarez u paket za lautaro , to bi bilo jackpot. Plus ako kuman dovede Van Der Back i Dest iz Ajax i da otkupe transfer Garsija od sitija onda bi bilo pun pogodak. Prodaju rakitic , vidal, semedo, rafinja , braithwhite , ostala bi dilema samo cutinho , pa sastav i nije tako los.

Ter Stegen

Dest/Semedo Garcia/Araujo Pique/Lenglet Alba/Miranda

DeJong/Van Der Back

Pjanic/Roberto/Pedri Puig/Coutinho/Monchu

Messi/Trincao Dembele/Fati

Lautaro/Griezmann

avatar
Mirjevac
Wednesday, 19.08.2020
15:23

Predsednik kluba Bartomeo juce u intervju rece da ce oko Kutinja novi trener da odluci, dalice da ga zadrze u barci ili ce da ga prodaju! Ja mislim da ce Kouman znati da uklopi Kutinja u igri, poste Kutinjo dobar igra a Kouman dobar trener i znece da ga uklopi, a ne ko ona predhodna dvojic nisu znala da uklope odlicne igrace! Bravo za barcu i za Koumana! Eviva Barca!

avatar
BlueBoy84
Wednesday, 19.08.2020
16:14

Ha. Fudbal menadzer možda. Pes. Realnost možda 3mesto. Busket i grizli= 120 miliona???, tj za lautara. To čak ni na igrici. Poz

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 19.08.2020
14:05

Ajde neka je sa srecom , ali do je Bartomeu no.1 ...

avatar
Mirjevac
Wednesday, 19.08.2020
15:31

Samo do Marta sledece godine, posle dolaze izbori, valjda ce doci neko bolji od ovog? Bartomeo je u pocetku bio dobar, ali od kad je doveo Abidala za sportskog direktora, tada je sve krenulo naopako! Nisu menjali igrace, vec su samo kupovali skupe i dobre, ali za te skupe i dobre nisu imali dobre trenere da i oni uklope u igru, Bertomeo juce u intervju rece, da je pogresio sto nije reagovao kad je izgubio protiv Liverpula, i da je trebao da menja igrace za mladje i da je trebao da dovede dobrog trenera, ali poslusao je Abidala i eto kako se zavrsilo! Barca je veliki klub i ona ce opet dobro da igra, samo ostaje tuga na rezultat sa kojim su izgubili, nije greh izgubiti od Bajerna on je veliki klib, vec je greh sto je sa velikim rezultatom izgubila, to ce ostsbiti veliku mrlju!

avatar
zeks
Wednesday, 19.08.2020
12:34

Odlican izbor. Sigurno je dobio odresene ruke u procesu renoviranja ekipe. Vratio je Holandiji stari sjaj, nemam nikakve sumnje da ce isto uraditi i sa Barselonom