Zvezda i Partizan ovo mogu samo da sanjaju - Dinamo obelodanio prošlogodišnju zaradu, oglasio se i Mamić!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.03.2017.
20:08
Izvor: Sportske.net, vecernji.hr

Ono što je Dinamo uradio prošle godine može da posluži kao primer ostalim klubovima u regionu.

BETA/BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/DS
BETA/BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/DS

Povezane vesti

Danas je na Maksimiru održana redovna godišnja Skupština zagrebačkog Dinama, na kojoj je aktuelni direktor kluba Tomislav Svetina između ostalog otkrio i koliko je najtrofejniji hrvatski klub zaradio prošle godine.

''Prihod GNK Dinamo za 2016. godinu je 492,7 miliona kuna, rashodi iznose 389 miliona kuna, pa je naša dobit 103 miliona kuna (13.88 miliona evra). A ako znamo kako smo imali 60 miliona kuna rashoda amortizacije, operativna dobit kluba za 2016. godinu iznosi čak 163 miliona kuna (21.96 miliona evra). Najveći prihodi dolaze nam iz inostranstva; transfera igrača i od evropskih takmičenja, dok od lokalne samouprave dobijamo manje od 5% budžeta'', objasnio je Svetina i najavio da će i tekuća godina biti uspešna za Dinamo.

''Sve naše ekipe od pionira do seniora su osvojile nacionalno prvenstvo; tri od četiri generacije su osvojile i nacionalni kup. Prošla nam je godina donela Ligu šampiona, seniorsku i juniorsku, tako da svi moramo biti zadovoljni. A svi verujemo kako će 2017. godina biti na tragu prošle'', naglasio je on, a prenosi ''Večernji list''.

A razlog zbog kojeg na Maksimiru mogu da očekuju još jednu uspešnu godinu, jeste i podatak da je Dinamo već zatvorio budžet za 2017!

''Od kuda? Pre svega od prodaje Marka Roga čiji transfer ulazi u finansijsku 2017. godinu. Tako je slično bilo u 'slučaju Brozović', sve smo napravili kako treba. Mi smo određene prihode dobili i kroz transfer Mirka Marića, pa smo bez Evrope i prodaje igrača već 'zatvorili' ovu godinu. Još moram napomenuti kako je Dinamo izašao iz finansijskog nadzora UEFA zbog ovih uspešnih rezultata'', poručio je Svetina.

Sednici je prisustvovao i dugogodišnji prvi čovek Dinama Zdravko Mamić, koji je sada u ulozi ''savetnika'' u klubu, bar dok se ne okonča postupak koji se vodi protiv njega.

On je optimista i po tom pitanju, uveren da će na kraju izaći kao pobednik.

''Mislio sam ovde pričati o istragama, imam sve argumente, doneo sam ovde brojne papire. Ali, o tome ću pričati na saslušanju 27. i 28. aprila u Osijeku. Ali, kažem, možete biti ponosni na prošlost Dinama, rad Uprave na čijem sam bio na čelu. A s argumentima tužilaštva ću obrisati pod, dokazaću svoju nevinost i ispravnost poslovanja Dinama'', poručio je Mamić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 14.03.2017
09:11

Dinamo može samo da sanja da 75% budžeta dobija od države ili grada kao što dobija zvezda od države, a Partizan može da sanja da će dobiti od države i tih Dinamovih 5% budžeta koje on dobija od grada. zvezda od države dobija skoro 3 puta više nego Dinamo, a Dinamo skoro 5 puta više nego što Partizan što dobija od države. To su ulazni podaci koji utiču na sportske i finansijske rezultate. Tek sa tako postavljenim stvarima može da se izvrši realno poređenje. Ne kažem da nije Dinamo dosta uradio na sportskom i mnogo na finansijskom polju ali ako ga već upoređujemo s Partizanom Dinamo već godinama dobija od grada, a Partizan godinama ništa ni od grada ni od države nije dobijao i tek je skoro počeo da dobija neku simboličnu cifru. S druge strane zvezda dobija ubedljivo najviše, a ubedljivo najlošije posluje i finansijski i sportski što je i dokazala UEFA 2014. i što pokazuje rang lista UEFA-e svake sezone. Mislim da se realno ne može nijedan klub izjednačiti sa bilo kojim od druga dva.

avatar
miroslav m ceman
Tuesday, 14.03.2017
00:54

Da li ste svesni šta poredite? Zvezda i Partizan imaju godišnje budžete oko 10 miliona evra, a Dinamo je imao rashode u 2016. oko 50 miliona. Ako se ne varam evro je oko 7,5 kuna. Iza Dinama stoji ceo Zagreb i cela Hrvatska, a kod nas se i to malo para deli na dva kluba. S tim što je Tadic obezbedio 4,5 miliona godisnje Zvezdi od Rusa i oni nisu primorani svake godine da prodaju najbolje igrače. Tako je Zvezda dočekala kvalifikacije sa kompletnim timom plus pojačanja.

avatar
HHadzimontagic
Tuesday, 14.03.2017
00:49

Dinamo radi odlican posao, kupuje dobre igrace, ulazi u grupnu fazu LS, a igracima raste cijena, prodaje igrace i zaradjuje veliki novac.

avatar
Petar Petar
Monday, 13.03.2017
22:58

Znaci, cista dobit 20 miliona. Pa lepo... U mnogome zahvaljujuci LS. Partizan sta god da radi, on je mudro tu negde oko nule na godisnjem nivou, pa od jednom minus 15 miliona. A Zvezda prosle godine unela u drzavu 25 miliona, znaci Dinamo je malo dete za njih, bar po Terzi. Zato mislim da vam je naslov netacan. Partizan moze da sanja, a Zvezda je dosanjala. Ili ste zaboravili sta ste pisali prethodnih godinu dana. Sta ce liga sampiona ikome kada se dvadestak miliona pravi lagano i bez toga.

avatar
Tuesday, 14.03.2017
08:56

Ako pročitamo Terzićeve snove u zvezdinim medijima onda Dinamo može samo da sanja to što zvezda finansijski radi i koliko doprinosi državi. Kolubara im oči otvara, možda.

avatar
Anderton
Monday, 13.03.2017
21:53

Ne razumem zašto svaki put kad napišem duži komentar on nestane...

avatar
Lazar Grobar
Monday, 13.03.2017
21:29

Markec 10 miliona,Mitar 5 miliona,Šćepović 3 miliona,od LE prošle sezone oko 8 valjda, i plus ovi manji transferi,to je sve jednako oko 26 miliona evra,a opet smo u dugovima.

avatar
Tuesday, 14.03.2017
09:25

Marković je prodat za 7, a Mitrovica za 4.5M € ako se dobro sećam. Čak ni oni nisu prodati iste sezone, a tek nije ostvarena zarada 8M € od Evrope iste sezone. Partizan godišnje troši oko 10M €. Partizan je u dugovima jer država i dalje nije reagovala i zaštitila klub od ljudi koji su kao članovi i predsednik UO Partizana radili u interesu menadžerskih agencija, a protiv interesa kluba.

avatar
Tuesday, 14.03.2017
19:14

Možda su iste sezone ali nisu iste godine. Marković je prodat ranije (pola godinu ili godinu dana), a ostao je u Partizan još 6 meseci ili godinu dana, dok je Mitrović napustio Partizan čim je prodat. Možda te to buni ali nisu prodati iste godine, a to je bitno za finansijski izveštaj. I prodati su po cenama koje sam pomenuo u komentaru. Zaradio je Partizan na njih oko 11-12M € plus od kasnije prodaje i procenta za Mitrovića ali u tom momentu je bilo 11-12M €.

avatar
Lazar Grobar
Tuesday, 14.03.2017
14:18

U istom prelaznom roku su prodati i ukupno smo od njih zaradili 15 miliona.

avatar
Komreolne
Monday, 13.03.2017
21:20

Razlika je sto iza Dinama stoje tri lopova a iza blzanaca pun autobus.Da ne bi neko nekom uzeo ispred nosa kod nas je moto bolje vrabac u ruci nego golub na grani.Inace sustina je ista sve te pare nestanu.Blizanci ne mogu ni da prismrde nekom ozbiljnom takmicenju a Dinamo se bruka po tim takmicenjima, postavlja rekorde.Nema tu nista pohvalnog.

avatar
Скаузерлија
Monday, 13.03.2017
21:17

Шта рећи сем поновити наслов текста ,, Звезда и Партизан ово могу само да сањају ''.

avatar
Dado35
Monday, 13.03.2017
21:14

Sve to drži al Partizan je za zvezdu to sto je dinamo trenutno za druge i nas....Mi smo ispred zvezde i na uefinoj tabeli i po evropskim takmičenjima i po zaradi igrača i svemu lp...

avatar
milosct
Monday, 13.03.2017
21:49

A sto se onda zalite da nemate para?

avatar
miki1108
Monday, 13.03.2017
22:09

A gde su pare?