Afrika se klanja Maroku, ovo je uspelo samo još jednoj zemlji u istoriji Mundijala!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 01.12.2022.
18:14
Izvor: Sportske.net

"Crni kontinent" ima svoje heroje.

EPA-EFE/Friedemann Vogel
EPA-EFE/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Reprezentacija Maroka napravila je pravi podvig i zauzela prvo mesto u grupi G na Mundijalu u Kataru ispred Hrvatske i Belgije koje su na Svetskom prvenstvu u Rusiji osvojile srebrnu, odnosno bronzanu medalju.

Marokanci su tako postali prva ekipa iz Afrike još od Nigerije 1998. godine koja je grupu na Mundijalu završila na prvoj poziciji.

Jedino su Maroko i Nigerija uspevale da grupnu fazu Svetskog prvenstva završe na liderskoj poziciji. Nigerijcima je to pošlo za rukom na premijernom učešću 1994. godine u Sjedinjenim Američkim Državama i četiri godine kasnije, dok su "lavovi sa Atlasa" pre Mundijala u Kataru bili najbolji u grupi 1986. godine u Meksiku.

Nažalost po Afrikance u sva tri pokušaja proplasirana reprezentacija sa njihovog kontinenta završavala je svoje mundijalsko učešće u osmini finala.

Priliku da to promeni imaće Maroko koji će se u prvoj rundi nokaut faze sastati sa drugoplasiranom ekipom iz grupe E u kojoj su Španija, Japan, Nemačka i Kostarika, a pooslednji dueli u ovoj grupi igraju se večeras od 20 sati.

Sastaju se Španija - Japan i Nemačka - Kostarika.

Posle dva odigrana kola Španci su ldieri sa četiri, Japan i Kostarika imaju po tri, a Nemačka jedan bod.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke