Brica Bruno odveo Portugalce u osminu finala, evociraće se uspomene iz 2010!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 28.11.2022.
22:01
Izvor: Sportske.net

Briljantni Bruno mogao i do het-trika. Lepo je skratio šiške Ronaldu.

EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Povezane vesti

Fudbaleri Portugalije pobedili su Urugvaj sa 2:0 (0:0) u meču 2. kola grupe "H" Svetskog prvenstva i tako se plasirali u osminu finala takmičenja.

Sa pozitivnim vibracijama došao je Urugvaj u Dohu ne bi li Luis Suarez, Edinson Kavani i Dijego Godin otpisali poslednji ples i eventualno bili "anderdogs" ovog Mundijala. 

Ali, teško to ide za sada... Posle vrlo slabih 0:0 protiv Južne Koreje, Urusi nisu mogli do pozitivnog rezultata protiv Portugalije, pa će sada morati da jure trijumf protiv Gane, koja ne sme da izgubi ukoliko želi dalje. A želi. 

Imao je Urugvaj svoje šanse na ovoj utakmici. Bentankur je napravio pometnju u odbrani Portugalaca svojim izuzetnim solo plesom protiv čitave defanzive rivala, ali majstoriju je sprečio izuzetni Dijogo Košta na golu "navigatora".

Bila je tu i stativa, te nonšalantna prilika za De Araskaetu koji je morao odlučnije da puca protiv Dijoga Košte koji je još jednom prozreo namere protivnika. Urugvaj je propustio i previše prilika za ovakav duel i za svoj trenutni (ne)kvalitet, a protiv tima kao što je to Portugalija bićete kažnjeni, pa i s kusurom.

Oba pogotka za Portugalce delo su Bruna Fernandeša. Prvi je došao u 54. minutu kada je nezgodnim centaršutem tražio Kristijana Ronalda koji je trznuo glavom, praktično šiškama je dotakao loptu. No, bilo je dovoljno da Serhio Ročet ne može da reaguje. Ronalda su bukvalno milimetri delili od toga da se njemu pripiše taj gol, ali iako ga je on proslavio zajedno sa saigračima, kraj strelca stoji Brunovo ime.

Isto važi i za drugu egzekuciju. Ona je stigla posle VAR intervencije i odluke Alireze Faganija da pokaže na belu tačku posle igranja rukom Himeneza u padu. Mogao je Bruno i do het-trika u osmom minutu nadoknade, ali istakao se tada Ročet. Minut kasnije sprečila ga je u tome stativa...

Portugalci, dakle, idu s prvog mesta u nastavak takmičenja, Urugvajci i Ganjani će ponoviti svoj okršaj iz kultnog četvrtfinala 2010. godine kada je Luis Suarez rukom odbranio gol svog tima. Južna Koreja, takođe, može do osmine finala, ali će im za to biti potrebno da pobede Portugaliju sa dva gola razlike, a da Urugvaj minimalno slavi u susretu sa Ganom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke