Džaka posle meča: "Srbija je drugačija..:"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 24.11.2022.
16:45
Izvor: Sportske.net

Granit Džaka govorio medijima posle današnjeg meča.

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Povezane vesti

Švajcarska je dokazala danas da je veoma kvalitetna reprezentacija u duelu sa Kamerunom, a jedan od najboljih na terenu je ponovo bio Granit Džaka. 

Odgovarao je Švajcarac na pitanja novinara posle utakmice, a istakao je i da je Brazil glavni favorit za osvajanje turnira.

"Naravno, ako želite da osvojite turnir ili stignete daleko, morate da pobedite, Brazil, Kamerun i Srbiju. Mislim da Brazil ima dovoljno igrača za tri tima. Veoma su talentovani i kvalitetni, za mene su favoriti da osvoje turnir. Ali znate, to je jedna utakmica. Moramo da budemo kompaktni i sa loptom i bez lopte, da ne budemo glupi i da izbegavamo greške. Ako budete grešili, platićete za to. Naš tim je bio mnogo iskusniji pre četiri godine, sada imamo mlade igrače koji nas guraju napred", rekao je Džaka. 

O Srbiji nije hteo previše da govori, još uvek. 

"Veoma važna pobeda, dobro je što smo počeli sa tri boda jer znamo da nas čekaju Brazil i Srbija. Brazil će biti veoma težak rival, ali od nas zavisi da li će meč protiv Srbije biti odlučujući za plasman u drugu fazu. Ako pobedimo Brazil - gotovo je! Sve je moguće, pa i da pobedimo Brazil. I Srbija je dobar tim, ima dobre fudbalere koji igraju dobro u svojim klubovima, te ekipe su veoma dobre. Sačekaćemo da vidimo šta će biti sa Brazilom, pa onda pričati o Srbiji", rekao je Džaka. 

Smatra da Švajcarci mogu da pobede Srbiju i ovoga puta. 

"Srbija je drugačija nego 2018. godine, imaju mlađe i manje iskusne igrače po mom mišljenju, ali veliki kvalitet. Kada pogledate napadače i vezne fudbalere, svi imaju veliki kvalitet. I mi imamo kvalitet, da pobedimo Srbiju ili bilo koga drugog", rekao je Džaka. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak