Figo "udario" na Santoša: "Ovako se ne osvaja Mundijal, Ronaldo mora da igra!"

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 11.12.2022.
22:00
Izvor: Sportske.net

Bivši kapiten Portugalije nezadovoljan učinkom svoje reprezentacije na Mundijalu.

EPA-EFE/SALVATORE DI NOLF
EPA-EFE/SALVATORE DI NOLF

Povezane vesti

Reprezentacija Portugalije izgubila je sinoć sa 1:0 od Maroka u četvrtfinalu Mundijala i tako ostala bez prilike da se bori za titulu prvaka sveta.

Mnogo se "prašine" u Portugaliji diglo zbog izostavljanja iz startne postave najveće zvezde u istoriji tamošnjeg fudbala Kristijana Ronalda.

Selektor Fernando Santoš započeo je utakmicu osmine finala protiv Švajcarske i četvrtfinalni meč protiv Maroka sa mladim Gonsalom Ramošem u napadu, dok je 37-godišnji Ronaldo bio njegova zamena.

U utakmici protiv Švajcaraca Santošu se to isplatilo, Ramoš je postigao het-trik, ali ga nigde nije bilo u duelu protiv čvrstog Maroka. Šansu je od 51. minutu ovog meča dobio Ronaldo, ali nije pomogao svojoj ekipi da izbenge poraz i eliminaciju sa Mundijala.

Nekadašnji kapiten Portugalije i jedan od najcenjenijih ljudi u portugalskom fudbalu Luiš Figo kritikovao je selektora Santoša zbog izostavljanja iz tima Kristijana Ronalda.

"Ne možete osvojiti Svetsko prvenstvo sa Ronaldom na klupi. U redu, dobili ste Švajcarsku, sjajan rezultat, ali možete li tako na svakoj utakmici? Ne. Ostaviti Ronalda na klupi je velika greška. Krivica za ovaj poraz je na selektoru i njegovom stručnom štabu“ , smatra ogorčeni Figo.

Selektor Portugalije Fernando Santoš rekao je da ni ne pomišlja da podnese ostavku nakon eliminacije sa Mundijala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke