Hrvati bledi u pobedi, Dalić priznao da su "patili"

Autor: Mladen Heleta
sreda 16.11.2022.
21:00
Izvor: Sportske.net

Ne baš dobra forma pred SP.

 EPA-EFE/Stuart Franklin
EPA-EFE/Stuart Franklin

Povezane vesti

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić izjavio da su njegovi izabranici bili umorni u poslednjoj proveri pred Mundijal u Kataru.

Vicešampion sveta je danas slavio protiv Saudijske Arabije u Rijadu sa 1:0, a jedini gol postigao je Kramarić u 82. minutu.

Hrvati su u nekoliko navrata imali sreće, pošto je azijska selekcija propustila dobre šanse.

"Patili smo, a za šest dana nas čeka ista utakmica. Utakmica u ranom terminu, teško vreme, vrlo toplo. Mučili smo se prvo poluvreme, bili smo bez energije, bez moći. Ja razumem igrače, tek smo došli s puta i navikavamo se. Imali smo sreće u nekoliko situacija, mogli smo primiti gol. Poznajem ovu reprezentaciju, živi su, brzi, poletni. Što je utakmica odmicala, mi smo bili svežiji. Najvažnija je pobeda i da smo videli šta nas čeka za pet dana", rekao je Dalić i dodao:

"Neću donositi nikakav sud, svima je bilo teško. Svi su bili umorni. Teško je našim igračima pala ova utakmica. Ovo je bio dobar trening za nas. Srećom, pobedili smo. Vida je upisao stotu utakmicu. Nismo igrali dobro, ali razumem razloge. Moramo biti srećni što nismo primili gol. Nije bila sjajna predstava Hrvatske, imali smo sreće, ali dobili smo", završio je Dalić.

Hrvatska prvi meč na SP igra protiv Maroka u sredu od 11 sati, a u toj grupi su još Kanada i Belgija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke