KALKULACIJE - ''Ludnica'' u Grupi C, Argentinci i dalje strepe!

Autor: Darko Mitrović
subota 26.11.2022.
22:38
Izvor: Sportske.net

Ova grupa će biti jedna od najuzbudljivijih u poslednjem kolu.

EPA-EFE/Ronald Wittek
EPA-EFE/Ronald Wittek

Povezane vesti

Utakmicom između Argentine i Meksika (2:0), kompletiran je današnji program na Mundijalu u Kataru, a ujedno i drugo kolo u Grupama C i D.

Prilika je, zato, da se detaljnije pozabavimo stanjem na tabelama uoči poslednjeg kola, koje će pogotovo u Grupi C biti veoma zanimljivo i neizvesno.

Grupa C

Tabela posle prva dva kola: 1. Poljska 4 boda (gol razlika 2:0), 2. Argentina 3 (3:2), 3. S. Arabija 3 (2:3), 4. Meksiko 1 (0:2).

U poslednjem kolu 30. novembra sastaće se: Poljska - Argentina, odnosno Saudijska Arabija - Meksiko.

Podsećamo, po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe izboriće plasman u osminu finala, a u slučaju istog broja bodova odlučivaće bolja gol-razlika.

Opcija 1: Pobede Poljske i Saudijske Arabije - Dalje idu Poljska i Saudijska Arabija, a tabela bi izgledala ovako: Poljska 7, S. Arabija 6, Argentina 3, Meksiko 1 bod.

Opcija 2: Pobede Argentine i Meksika - Dalje ide Argentina sa 6 bodova, a drugi putnik u osminu finala bio bi ili Meksiko ili Poljska, ko bude imao bolju gol-razliku, jer bi tada obe selekcije imale po 4 boda.

Opcija 3: Pobede Argentine i Saudijske Arabije - Dalje idu Argentina i Saudijska Arabija koje bi imale po 6 bodova i ostalo bi samo da gol-razlika odluči o pobedniku grupe.

Opcija 4: Pobede Poljske i Meksika - Dalje idu Poljska i Meksiko. Tabela bi izgledala ovako: Poljska 7, Meksiko 4, Argentina 3, S. Arabija 3 boda.

Opcija 5: Pobeda Poljske i remi u duelu Meksiko - S. Arabija - Dalje idu Poljska sa 7 i S. Arabija sa 4 boda, ispred Argentine sa 3 i Meksika sa 2 boda.

Opcija 6: Pobeda Argentine i remi u duelu Meksiko - S. Arabija - Dalje idu Argentina sa 6 i Poljska ili S. Arabija, zavisno od toga ko bude imao bolju gol-razliku, uz po 4 osvojena boda.

Opcija 7: Pobeda Meksika i remi u duelu Poljska - Argentina - Dalje idu Poljska sa 5 bodova i Meksiko ili Argentina, zavisno od gol-razlike u situaviji kada bi imali po 4 boda.

Opcija 8: Pobeda S. Arabije i remi u duelu Poljska - Argentina - Dalje idu Saudijska Arabija sa 6 i Poljska sa 5 bodova.

Opcija 9: remi u obe preostale utakmice. Dalje idu Poljska sa 5 i Argentina sa 4 boda, jer bi imala bolju gol-razliku od S. Arabije.

-

Grupa D

Tabela posle prva dva kola: Francuska 6 bodova (gol-razlika 6:2), Australija 3 (2:4), Danska 1 (1:2), Tunis 1 (0:1).

U poslednjem kolu igraće: Tunis - Francuska i Australija - Danska.

Ovde su stvari mnogo jasnije nego u Grupi C. Francuska se već plasirala u osminu finala, a ostaje samo da vidimo ko će biti drugi putnik u narednbu faziu takmičenja. Ni tu nisu stvari komlikovane - Ko pobedi u duelu Australija - Danska proći će dalje, izuzev da Tunis ne napravi neko čudo pa u slučaju pobede Danske savlada Francusku, i to ubedljivije nego što bi Danci savladali Australiju. U tom slučaju, prošli bi Francuska sa 6 i Tunis sa 4 boda, ali ta opcija se čini najmanje realnom. 

Slično je i u slučaju da Tunis savlada Francusku bilo kojim rezultatom, a da Australija remizira sa Danskom. Opet bi prošli Francuska sa 6 i Tunis sa 4 boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke