Kamerunci su već pobedili Brazil, mogu li ponovo?

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 01.12.2022.
22:30
Izvor: Sportske.net

Utakmica protiv "karioka" finale za Kamerun.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Kameruna Rigobert Song izjavio je danas da u utakmici protiv Brazila na Svetskom prvenstvu u Kataru nemaju šta da izgube i da moraju da idu na tri boda.

"Sutrašnji meč ima posebnu dimenziju. Trebaju nam tri boda, nebitno na koji način. Spavaćemo i jesti sa tim na umu. Uspevali smo ranije, pa možemo ponovo", rekao je Song novinarima u Kataru.

Kamerun i Brazil igraju u petak u 20 časova u trećem kolu grupe G, a Kamerunu je za prolaz u osminu finala potrebna pobeda, kao i pobeda Srbije u meču sa Švajcarskom, ali i bolja gol-razlika.

On je istakao da su u fudbalu neke stvari realnost, ali da je sve moguće, ističući da su u to verovali kada su pobedili Brazil u grupnoj fazi Kupa konfederacija 2003. godine, kada je Song bio igrač.

Ocenio je da Brazil, koji je najavio da će igrati u kombinovanom sasatavu, ima prednost u sutrašnjem meču jer je već obezbedio plasman u završnicu prvenstva, ali da ne razmišlja previše o tome kako će izgledati njihov pristup.

"Oni možda mogu da budu rasterećeni, ali nama je potreban rezultat da bismo nastavili da igramo na turniru. Ovo je (naše) finale, uradićemo sve da osvojimo tri boda", rekao je Song.

Vezni fudbaler Kameruna Andre-Frenk Zambo Angisa kazao je da je meč poput tog sa Brazilom razlog zbog kog igraju fudbal.

"Biće veoma teško, ali u isto vreme i veoma uzbudljivo. Želimo da igramo, daćemo sve od sebe. Znam da imamo 'oružje' da igramo protiv njih", ocenio je Angisa.

Istakao je da bi bilo idealno da Srbija pobedi Švajcarsku, ali da moraju da ostanu fokusirani na pobedu protiv Brazila, jer nemaju druge opcije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke