"Lavovi" sa Atlasa puni samopouzdanja posle meča sa Hrvatskom

Autor: Stefan Matić
sreda 23.11.2022.
20:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Srebrni iz Rusije bez pobede u prvom kolu.

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Valid Regragi rekao je da je današnji remi 0:0 protiv Hrvatske na startu Svetskog prvenstva doneo njegovoj ekipi mnogo samopouzdanja.

"Kada počnete turnir porazom, vaši snovi su završeni. Ova utakmica nam je dala više na samopouzdanju. Mislim da je ovo veoma dobar bod za nas", rekao je Regragi, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Maroko je odigrao nerešeno 0:0 protiv Hrvatske u utakmici prvog kola Grupe F na Svetskom prvenstvu.

Maroko je pre četiri godine u Rusiji pretrpeo poraze u prve dve utakmice pa je u grupnoj fazi završio takmičenje na Mundijalu.

Marokanski igrači imali su šanse, preko Nusaira Mazrauija i Ašrafa Hakimija, ali je oba šuta zaustavio golman Dominik Livaković. 

 "Nismo uspeli da pobedimo, ali ishod je sjajan. Dali smo sve od sebe i ponosan sam na momke. Ova utakmica bila je na zaista visokom nivou", naveo je Regragi, koji je krajem avgusta preuzeo ekipu. U drugom kolu Maroko će u nedelju igrati protiv Belgije.

 "Igrali smo balansirano kao evropske ekipe, želeli smo da zapretimo Hrvatskoj i ostvarimo dobar rezultat, ali glavni cilj je bio da ne izgubimo. Moramo da se popravimo i razvijemo pobednički mentalitet", naveo je 47-godišnji selektor. 

On je zahvalio navijačima u Kataru na podršci.

 "Osećamo se kao kod kuće i srećan sam što sam u Kataru. Marokanski i arapski navijači su nas podržavali sa tribina i davali nam snagu kada smo se osećali umorno", dodao je Regragi. 

 Poslednju pobedu na svetskim prvenstvima Maroko je ostvario 1998. godine, kada je bio bolji od Škotske 3:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke