Legendarni Kafu: ''Srbija može da iznenadi, ne plaši se nikoga''

Autor: Nemanja Veljković
sreda 16.11.2022.
21:30
Izvor: Sportske.net

Brazilac pohvalio srpsku reprezentaciju.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Legendarni brazilski fudbaler, Kafu, pohvalio je reprezentaciju Srbije, rekavši da bi mogla da bude jedno od iznenađenja.

Svetski šampion iz 2002. godine ističe kako Srbija važi za reprezentaciju koja se ne plaši nijednog protivnika.

"Belgija, Danska, Portugal i Srbija, koliko god neverovatno zvučalo. Srbija se plasirala kao prva u svojoj grupi. Igrala je vrlo dobro u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Ima snažan tim i ne plaši se da igra protiv bilo kog protivnika," rekao je Kafu u razgovoru za AFP.

Od Francuske ima velika očekivanja.

"Francuska će takođe biti vrlo jaka, kao što je bila i na prethodnom Svetskom prvenstvu. Dolazi sa titulom aktuelnog šampiona sveta i boriće se da je odbrani. Pobediti njih biće jedan od najvećih izazova."

Kafu je kazao i da je ovo najbolje vreme da Brazil razbije kletvu i osvoji titulu posle 20 godina.

"Činjenica da Brazil nije osvojio titulu 20 godina utiče pomalo na navijače i kredibilitet reprezentacije, ali mislim da se ove godine Brazil vraća.Ovo je odlična prilika da se prekine evropska dominacija. Savršeno je vreme da Brazil razbije kletvu i osvoji titulu. Argentina i Selesao su dva favorita. S jedne strane, brazilski igrači dolaze posle odličnih igara u sezoni, dok s druge strane i Argentina ima veoma dobar tim. Obe zemlje imaju veliki potencijal da osvoje Mundijal'', izjavio je Kafu.

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, a meč između Srbije i Brazila u grupi G na programu je četiri dana kasnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke