Luis Enrike: "Nećemo kalkulisati protiv Japana"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 28.11.2022.
08:40
Izvor: Sportske.net

Nemci zavise od dobrog rezultata Španije.

Epa/Rodrigo Jimenez
Epa/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Španija i Nemačka su odigrali u Dohi nerešeno 1:1, u meču drugog kola grupe E na Mundijalu u Kataru.

Selektor Španije Luis Enrike izjavio je da je zadovoljan prvim poluvremenom, i dodao je da je njegova ekipa u nastavku "napravila greške koje inače ne čini".

"Bila je to utakmica u kojoj sam zadovoljniji prvim poluvremenom. Radili smo, pogotovo u nastavku, greške koje inače ne radimo. Nismo u drugom delu kontrolisali utakmicu, a Nemci su odlučili da krenu na sve ili ništa", rekao je Enrike.

Španija je sa četiri boda na prvom mestu u grupi. Japan i Kostarika imaju po tri, a Nemačka jedan bod. Svi su u igri da prođu dalje, a zanimljivo je da Nemci zavise od dobrog rezultata Španije protiv Japana, u slučaju da oni savladaju Kostariku.

"Da nam je neko ponudio ovakvu situaciju u grupi nakon dva kola verovatno bi prihvatili bez previše razmišljanja. U poslednjoj utakmici nećemo kalkulisati. Idemo na pobedu, želimo da budemo prvi u grupi", rekao je Enrike.

Utakmica između Španije i Japana igra se u četvrtak, a AdmiralBet daje kvotu 1.46 na trijumf Španaca.

Fudbaler Španije Rodri je rekao da veruje da će Španija "biti sve bolja kako takmičenje bude odmicalo".

"Nemačka je u završnoj fazi utakmice bila spremna da rizikuje i takav je stav našem protivniku doneo bod. Mogli smo izbeći remi, ali tako se ipak završilo. Sve se bolje razumemo u igri i uveren sam da će Španija biti sve bolja kako turnir bude odmicao", rekao je Rodri.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke