Lukaku tragičar, Hrvati se provukli u osminu finala!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.12.2022.
17:55
Izvor: Sportske.net

Belgijski napadać propustio nekoliko odličnih šansi da donese pobedu svom timu i prolaz dalje, pogotovo onu u 90. minutu.

EPA-EFE/Abir Sultan
EPA-EFE/Abir Sultan

Povezane vesti

Dobili smo rasplet i u Grupi F, odakle će u osminu finala otići Maroko i Hrvatska, a Belgija i Kanada se vraćaju kući.

Centralni događaj bio je duel Hrvatske i Belgije koji je završen bez golova, 0:0, što je Hrvatima bilo dovoljno za drugo mesto u ovoj grupi, iza Maroka koji je u isto vreme savladao Kanadu sa 2:1.

Posle ovakvog epiloga, konačan plasman u Grupi F izgleda ovako: Maroko 7, Hrvatska 5, Belgija 4 i Kanada bez bodova.

Hrvati su od prvog trenutka izvršili pritisak na protivničkoj polovini, Belgijanci su prvih par minuta bili sabijeni u svoj kazneni prostor, ali je izostao završni udarac Dalićevog tima.

Belgija je zatim pokušavala da pripreti iz polukontri, ali opet bez prave šanse za gol.

A onda, 15. minut meča i penal za Hrvatsku! Karasko je u kaznenom prostoru neoprezno startovao na Kramarića posle centaršuta Modrića iz slobodnog udarca i za sudiju u prvi mah nije bilo dileme - pokazao je na belu tačku. Međutim, usledila je reakcija iz VAR sobe, sudija Tejlor je pozvan da pogleda snimak posle čega je odluka preinačena zbog milimetarskog ofsajda koji je prethodio prekršaju.

Posle toga usledio je mirniji period igre do kraja prvog poluvremena.

Ovakav rezultat je uglavnom odgovarao Hrvatskoj, iako bi pala na drugo mesto, imajući u vidu vođstvo Maroka od samog početka meča sa Kanadom.
Begijance je samo pobeda vodila u osminu finala, pa je selektor Martinez od početka drugog poluvremena na teren poslao Lukakua, a malo kasnije i Torgana Azara umesto Mertensa i Trosarda.

Prvu priliku u drugom delu igre ipak je imala Hrvatska preko Kovačića, čiji je udarac pod prečku Kurtoa uspeo da zaustavi.

Potom su Belgijanci konačno postali nešto konkretniji, pa su se u prilikama našli prvo Karasko u 61. minutu, pa Lukaku do koga se odbila lopta, ali je šut napadača Belgije zaustavila stativa.

Minut kasnije Lukaku u novoj prilici, udarcem glavom je promašio prazan gol, ali je naknadni snimak pokazao da je lopta prethodno izašla van terena.

Hrvatska je pripretila u 68. minutu kada je Petković sa leve strane pronašao Modrića, ali najbolji hrvatski fudbaler slabo šutira i Kurtoa bez većih problema zaustavlja taj pokušaj.

Posle toga miran period igre sve do 87. minuta, kada je Menije sa desne strane poslao ''oštru'' loptu na ivicu peterca gde ona pogaša Lukakua i odlazi pored gola.

Još bolju priliku Lukaku je propustio u 90. minutu posle odličnog centaršuta Torgana Azara sa desne strane, Lukaku je u petercu primio loptu na grudi, ali nije uspeo da je sprovede u mrežu!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke