Mesi i Herardo Martino - Svaka priča završena je katastrofalno!

Autor: Milovan Longinov
subota 26.11.2022.
10:45
Izvor: Sportske.net

Sećate li se?

EPA/Kiko Huesca
EPA/Kiko Huesca

Povezane vesti

Fudbalske reprezentacije Argentine i Meksika sastaju se večeras u derbiju grupe C na Svetskom prvenstvu, što će biti prilika za novi sastanak dvojice poznanika - Lionela Mesija i Herarda Martina.

Leta 2013. godine, nakon što je Tito Vilanova morao da napusti Barselonu zbog zdravstvenih problema, katalonski klub je sve šokirao angažovanjem Herarda Martina.

Popularni "Tata" kakav nadimak ima u domovini, tek je osvojio titulu sa Njuels old bojsima, usledio je poziv koji nije mogao da odbije. Iako do tog trenutka kao trener nikada nije radio van Južne Amerike, Martino je stigao u Barselonu kao velika nepoznanica. 

Istog leta, Barselona je kupila Nejmara, pa su u klubu verovali da mogu da nastave niz trofeja sa Pepom Gvardiolom i Titom Vilanovom. Martino je dobro počeo, osvojio je Superkup Španije u tesnom dvomeču sa Atletiko Madridom, ali to je bio njegov jedini trofej. 

U La Ligi je bio ispred Real Madrida, čak je i u oba ligaška navrata pobedio Karla Anćelotija (2:1, 3:4), ali je na kraju sezone došlo do potpunog kraha.

U finalu Kupa kralja, Real Madrid je slavio 2:1, onim čuvenim golom Gereta Bejla kada je pretrčao Marka Bartru. U La Ligi je bilo još bolnije. 17. maja 2014. godine, samo nedelju dana pre nego što je Real Madrid osvojio svoju desetu Ligu šampiona, Barsa je u poslednjem kolu dočekala Atletiko Madrid u meču za titulu. Atletiko je imao bod više i Barsa je morala da pobedi i to pred svojim navijačima, i odbranila bi titulu.

Iako je Aleksis Sančez doneo prednost Kataloncima, Godin je postavio konačnih 1:1. Mateu Lahoz je u finišu poništio čist gol Barseloni, kasnije je priznao svoju grešku i da je Kataloncima oduzeo titulu svojom odlukom.

U Ligi šampiona, takođe je Atletiko bio koban po Barselonu, na "Kamp nou" bilo je 1:1, a u Madridu 2:0 za domaće, te je Martino znao da je bivši čim je izgubio i titulu.

To je jedna od najlošijih Mesijevih sezona u Barseloni, a onda je usledio novi šok - Martino je postavljen za novog selektora - Argentine, što je značila nova saradnja sa Mesijem.

Verovali ili ne, tada su se odigrale dve Kopa Amerike zaredom, 2015. i 2016. godine, Argentina je oba puta stigla do finala i oba puta izgubila od Čilea! U prvom finalu, domaćin Čile je slavio penalima čak 4:1. Mesi je dao prvi penal, a onda su promašaji Iguaina i Banege popeli Čile na krov Južne Amerike.

Samo godinu dana kasnije, u novom susretu Čilea i Argentine u finalu, opet su odlučivali penali. Mesi je promašio prvi, a Bilja je bio neprecizan u četvrtoj seriji, pa su Čileanci sa 4:2 odbranili trofej, a Mesi ostao uplakan. 

Spekuliše se da je Mesi bio najglasniji za Martinov odlazak, koji je ubrzo dao ostavku i preuzeo Atlantu, člana MLS lige.

Nakon toga, od 2019. je selektor Meksika, a videćemo da li će večeras biti tragičan ili taličan po Mesija...

Ako verujete u Mesija i drugove, AdmiralBet predlaže 1&0-3, kvota je 1,87!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke