Modrić: "Izgleda da mi ne možemo bez drame"

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 05.12.2022.
23:30
Izvor: Sportske.net, Beta

"Vatreni" nastavljaju takmičenje posle trilera.

EPA-EFE/Rolex dela Pena
EPA-EFE/Rolex dela Pena

Povezane vesti

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić rekao je da ekipa u današnjoj utakmici osmine finala Svetskog prvenstva protiv Japana nije bila na svom nivou, ali da je pokazala karakter i da je presrećan zbog plasmana u četvrtfinale.

"Izgleda da mi ne možemo bez drame. Presrećni smo što smo u četvrtfinalu, bila je jako teška utakmica protiv vrlo neugodne ekipe koja je pobedila Nemačku i Španiju. Nismo igrali na niovu na kome znamo, ali ipak smo u prvom poluvremenu stvorili dve, tri dobre šanse i da smo prvi poveli možda bi utakmica otišla u boljem smeru za nas", rekao je Modrić, prenela je Hina.

Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je posle jedanaesteraca pobedila Japan sa 3:1, nakon što je u regularnom delu utakmice i posle produžetaka rezultat bio nerešen 1:1.

Golman Dominik Livaković je odbranio tri penala i jedan je od najzaslužnijih što se Hrvatska treći put plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

"Na kraju smo pokazali karakter i iz rezultatskog minusa se vratili i došli do penala u kojima je 'Livi' bio čudo. Svaka mu čast, odveo nas je u četvrtfinale. U utakmicu smo ušli dosta dobro, pri kraju poluvremena nismo bili pravi, ali za drugo poluvreme smo se dogovorili da promenimo način igre i pokušamo s centaršutevima", naveo je Modrić.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika večerašnjeg duela Brazila i Južne Koreje.

"Fudbal je nepredvidiv, može doći i Brazil i Južna Koreja, ali mi ćemo biti spremni i sigurno bolji nego danas", dodao je Modrić, fudbaler Real Madrida.

Hrvatski reprezentativac Borna Barišić je u ekipi na levom krilu zamenio bolesnog Bornu Sosu.

"U četvrtfinalu smo. Pokazali smo karakter. Japan je pokazao da je odlična reprezentacija, trkački moćna, nije je bilo lako probiti. Na kraju smo izvukli pobedu na penale. Mi smo svi ovde zbog jednog cilja, da ostvarimo što bolji rezultat za Hrvatsku, za navijače i nas lično. Bili smo ekipa na terenu i vratilo nam se pobedom. U četvrfinalu smo spremni za bilo koga", naveo je Barišić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke