Nemci kao i Englezi u "traka" slučaju - Henes oštro kritikovao "pancere"!

Autor: Stefan Matić
sreda 23.11.2022.
23:15
Izvor: Sportske.net

Tolike najave i na kraju ništa.

Epa/Philipp Guelland
Epa/Philipp Guelland

Povezane vesti

Reprezentacija Nemačke je doživela sudbinu Argentine u prvom kolu. 

Favorizovani "panceri" su izgubili sa 2:1 od strane reprezentacije Japana, tako da je prema Hansiju Fliku veliki posao. A u narednom kolu ih čeka itekako raspoložena Španija. 

Pred početak samog prvenstva iz Nemačke i Engleske su stizale poruke kako će njihove reprezentacije predvoditi kapiteni sa, sada već kontroverznom, trakom sa "One Love" porukom kao podrškom LGBT osobama koje nisu priznate u Kataru. 

FIFA je stavila tačku na to, iz kuće svetskog fudbala stigla je poruka kako će kapiteni njihovih timova u tom slučaju već u prvom minutu dobiti žuti karton. Pomenutim reprezentacijama je to bilo dovoljno za odustati od tog plana, mada su "panceri" pružili tihi otpor tako što su na slikanju reprezentacija prekili usta šakom. 

Uli Henes, legendarni čovek nemačkog fudbala i bivši predsednik Bajerna nije poštedeo ljude iz FS Nemačke. 

"Nedostaje im hrabrosti da se suprostave FIFI. To je podhitno potrebno pošto je Đani Infantino za mene velika katastrofa po svetski fudbal i to je bila šansa da mu se pokaže, dosta ... ne više", izjavio je Henes za nemački BILD. 

Videćemo da li će savezi pomenutih zemalja u nastavku takmičenja promeniti svoje razmišljanje i iskazati svoj stav i na terenu, a ne samo na socijalnim platformama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke