Pa, niste mogli baš da se razbudite uz Marokance i Hrvate - Odigran najdosadniji meč na SP do sada

Autor: Nemanja Janošev
sreda 23.11.2022.
12:55
Izvor: Sportske.net

Po dva udarca u okvir gola. Malo...

EPA-EFE/Noushad Thekkayil
EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacija Maroka i Hrvatske odigrali su meč bez golova u 1. kolu grupe "F" Svetskog prvenstva u Kataru.

Na stadionu "Al Bajt" desio se, do sada, najdosadniji susret na turniru, a akteri su bili Marokanci koji imaju talentovanu generaciju i vicešampioni sveta. Tek po nekoliko šansi, malo, kada se ima u vidu kakvi su majstori bili na terenu.

Nismo mnogo toga videli u prvom poluvremenu osim taktičkog nadmudrivanja, pokušavanja da se pronađe "rupa" i s jedne i s s druge strane, što nije uspevalo dvema ekipama.

Tek u završnici prvog dela, Hrvati ulaze u situaciju da ugroze Jasina Bonoa koji brani odličnu priliku Nikoli Vlašiću. Nedugo zatim, svoj udarac je oprobao i Luka Modrić, ali ništa što bi slično pripretilo čuvaru mreže Sevilje.

Marokanci su u prvih 45 minuta imali jednu kakvu-takvu situaciju i to kada je Hakim Ziješ pogodio živi zid iz slobodnog udarca. Osim toga, "najbolji igrač" ovog tima - nije uradio apsolutno ništa.

Na početku nastavka, Hrvati prete posle kornera Modrića, ali je Bono još jednom dobro reagovao, da bi potom usledili pokušaji "Atlaskih lavova" preko Mazrauija i Hakimija, no sada je na suprotnoj strani bio dobar Livaković. Meč će ostati zabeležen i po povredi Nusera Mazrauija. Još jedan bek Bajerna posle Tea Ernandeza koji je osetio nelagodnost.

Sve u svemu, nije ovo bila kvalitetna utakmica, čak i ako se potkrala po koja šansa. Ukoliko ste odlučili da odmorite nešto duže ovog jutra i pritom ustanete da gledate susret - on vas nije mogao razbuditi. Nadamo se da ste prethodno skuvali kafu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 23.11.2022
13:07

Sa Kanadom ce im biti lako,ali protiv Belgije ce biti veoma neizvesno