POLUVREME: Bez golova, Brazil pritiska, Srbija bez šuta ka Alisonu!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 24.11.2022.
20:46
Izvor: Sportske.net

Posed na strani Brazila, Srbija rezervisana u napadu.

EPA-EFE/Tolga Bozoglu
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije u Lusailu, pred skoro 80.000 gledalaca, igraju protiv Brazila meč prvog kola grupe G Mundijala u Kataru, a rezultat nakon 45 minuta je 0:0.

Nije bilo nekih velikih uzbuđenja. Bitan trenutak desio se u šestom minutu, kada je iranski sudija Fagani, čini se prestrogo, pokazao žuti karton Pavloviću i stavio ga pod veliki pritisak za nastavak utakmice.

U 13. minutu je brzonogi Vinisijus prošao pored Živkovića po levoj strani, ali srpski ful-bek ga je sustigao i izbacio loptu u korner. Udarac iz ugla je izveo Nejmar, šutirao pravo u gol Milinković-Savića, ali je ovaj izboksovao loptu u novi korner.

"Opalio" je u 21. minutu Nejmar iz daljine ka Vanjinom golu, ali se Veljković odlično postavio. Nekoliko desetina sekundi kasnije i Kazemiro je oprobao udarac, tukao je silovito sa distance, ali je Milinković-Savić lako ukrotio taj šut.

Brazil je tada pojačao tempo, a u 27. minutu je moglo da bude jako opasno za naš tim. Tijago Silva je poslao "teledirigovani" pas u prazan prostor za Vinisijusa, a situaciju je sjajno ispratio Vanja, za delić sekunde bio brži od krilnog napadača rivala i sprečio ga da se nađe u zicer poziciji.

Opasan je bio Brazil i u 35. minutu. Rafinja i Paketa su munjevito razmenili dupli pas i izigrali naše defanzivce, Rafinja se našao u vrlo dobroj prilici, šutirao je sa desnog boka, ali je to uradio slabo, pa je Vanja lako odbranio.

Milenković je loše intervenisao u 42. minutu i omogućio Vinisijusu da krene ka golu Srbije, ali se ispravio samo nekoliko sekundi kasnije, sustigao ga je i požrtvovanim klizećim startom sprečio opasnost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke