POLUVREME - Marokanski zid pukao posle pet minuta, stativa sačuvala Francuze!

Autor: Milovan Longinov
sreda 14.12.2022.
20:48
Izvor: Sportske.net

Marokanci prerano popustili u odbrani...

EPA-EFE/Tolga Bozoglu
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Franuska zasluženo vodi i još 45 minuta je deli od novog finala Mundijala.

Selektor Maroka Valid Regragui odlučio je da zaigra u formaciji sa trojicom štopera, ali to nije donelo ipak sigurnost kao u dosadašnjem delu turnira kada je igrao sa četvoricom defanzivaca.

Francuzi su kaznili prvu lošu postavku jednog štopera Maroka, Grizman je pobegao pošto se ubacio iz drugog plana, Mbape je šutirao, potom je odbitak prosledio na levu stranu, gde je na pravom mestu bio Teo Ernandez koji sa ugla peterca pogađa prvi ugao za 1:0.

Maroko je od tog trenutka proigrao, imao je posed lopte i nije se libio da napada, što je otvaralo prostor za kontre Francuza. Iz jedne takve situacije Žiru je pobegao Saisu i izašao sam na Bonoa, ali je pogodio stativu. 

Francuzi su u još jednoj situaciji umalo pogodili, Čuameni je proigrao Mbapea koji je šutirao, a onda je u nastavku akcije lopta došla do Žirua koji je gađao pored stative. 

Marokanci su imali jedan solidan pokušaj preko Unaha, koji je zaustavio Ljoris i još jednu lepu akciju kroz sredinu, koju nije uspeo da kruniše Ziješ ozbiljnijim udarcem. 

I onda su u poslednjim trenucima prvog dela bili najbliži golu. Nakon kornera, El Jamik je pokušao makazicama, ali je stativa sačuvala Ljorisa. 

Iz onog što smo videli u prvih 45 minuta može se zaključiti da će Marokanci svoju šansu čekati posle prekida, koje  odlično izvodi Ziješ, ali da će Francuzi iz prve prave kontre ozbiljno ugroziti Bonoa...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke