Rade Bogdanović briljira i o Mesiju: "Vidi dečko, da ti i mene večeras ne bi obrukao..."

Autor: Milovan Longinov
utorak 13.12.2022.
22:32
Izvor: Sportske.net

U svom stilu.

Screenshot/YouTube/RTS Sport
Screenshot/YouTube/RTS Sport

Povezane vesti

Sada već čuveni Rade Bogdanović i večeras je bio raspoložen u analizi polufinala Mundijala.

Argentina je pobedila Hrvatsku 3:0 i potpuno zasluženo otišla u finale, a heroj je opet bio - Leo Mesi. 

Rade Bogdanović se poklonio Mesiju, ali je čestitiao Hrvatima na svemu što su uradili na ovom turniru. 

"Utakmica je išla u tom pravcu, prvih 25-30 minuta pripalo da vidiš kako dišeš, Hrvati su ušli sa respektom prema Argentini. Kod tog trećeg gola, da tu nije bio Mesi, Gvardiol bi ga odneo, ali je imao - respekt. Ipak, ovo je meč u kom su svi bili pobednici, Argentinci su ušli u finale, a imamo i Hrvatsku u polufinalu i kapa dole za sve što su uradili. Tim je izvukao maksimum iz svog tima. S obzirom da nemaju špica kao mi, ali su sve ostalo odlično iskoristili sve svoje igrače. Svaka im čast", rekao je Bogdanović. 

On nije kritikovao odluke selektora Dalića, naprotiv, iako je rizikovao, pokazao je svoju čvrstu ruku.

"Već je pukla igra ranije i Dalić je vukao poteze koje je morao. Teško je vaditi se protiv Argentine. Ali isto tako, i na drugoj strani se videla čvrsta ruka trenera - kada treba spustiti tempo, kada treba dijagonala... ali i da imaju čarobnjaka. Luka Modrić je postao besmrtan na ovim prostorima. Videlo se da je Hrvatska iscrpljena, ali opet, posle utakmice protiv Brazila, Dalić je rekao mrtav ladan, "Petković je postigao gol, ali je igrao jako loše". Jeste dao pobednički gol, ali je izgubio sedam lopti kada je trebalo da se zagradi i daje sačuva i trener se nije libio i evo ga na klupi večeras", rekao je Bogdanović

Za kraj je komentarisao Lea Mesija.

"Moram da istaknem jedno - ozbiljnost i posvećenost Lea Mesija. Kako je on do sada šutirao penale? Sa pola snage! A sada je prišao lopti, pogledao Livakovića i pogledom mu rekao "vidi mali, da ti i mene ne bi obrukao večeras..." i šutirao kako je šutirao, e zato je igračina. To je posvećenost i ozbiljnost. Zato je velika igračina", zaključio je Bogdanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke