Regragi: "Gorak poraz ali i zaslužen, afrički tim će osvojiti SP za 15 do 20 godina"

Autor: Mladen Heleta
subota 17.12.2022.
21:15
Izvor: Sportske.net

Sledeći cilj Maroka je da postane šampion Afrike.

EPA-EFE/Tolga Bozoglu
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Valid Regragi izjavio je večeras da je poraz njegovog tima od Hrvatske (1:2) za treće mesto Svetskog prvenstva u Kataru, gorak ali i zaslužen, i dodao da će neki afrički tim osvojiti Mundijal za 15 do 20 godina.

"Poraz je gorak, ali mislim da je zaslužen. Pamtićemo mnoge utakmice sa Mundijala i vratićemo se jači. Ujedinili smo našu zemlju tokom mesec dana i svi su bili srećni", rekao je Regragi i dodao da će pamtiti sve pobede Maroka i slavlje svog naroda.

Prema njegovim rečima, reprezentacija Maroka je srećna jer je četvrta najbolja ekipa na svetu.

"Igrali smo sa velikim nacijama. Imaćemo više iskustva za naredni Mundijal 2026. godine. Treba poštovati fudbal. Francuska je jača od nas, Hrvatska je jača od nas", rekao je marokanski selektor.

Regragi je izrazio uverenje da će neki afrički tim pobediti na Mundijalu za 15 do 20 godina, pod uslovom da naporno rade i steknu iskustvo.

Prema njegovim rečima, sledeći cilj marokanske reprezentacije je osvajanje Afričkog kupa nacija, koji je zakazan 2024. godinu u Obali Slonovače.

"Rekao sam svojim igračima u svlačionici. Ako želite da uđete u istoriju, treba osvojiti Afrički kup. Pre nego što smo kraljevi u svetu, treba da budemo kraljevi na svom tlu", rekao je Regragi.

Regragi je takođe čestitao Hrvatskoj, rekavši da je to veoma dobra ekipa, koja zaslužuje treće mesto.

Finale Francuske i Argentine na programu je u nedelju u 16 sati na stadionu Lusail, čime će biti završen Mundijal u Kataru koji je počeo 20. novembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke