Selektor Urugvaja: "Tek sledi borba za osminu finala"

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 24.11.2022.
20:15
Izvor: Sportske.net

"Urusi" remizirali sa Južnom Korejom.

EPA-EFE/Ronald Wittek
EPA-EFE/Ronald Wittek

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Urugvaja Dijego Alonso izjavio je danas da će drugo, a posebno treće kolo, biti odlučujuće za prolaz u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, posle utakmice bez golova sa Južnom Korejom.

On je novinarima nakon utakmice kazao da su se dve selekcije dobro borile, da su im fudbaleri Južne Koreje zadavali poteškoće u prvih dvadesetak minuta, a da igrači Urugvaja nisu uspeli da pronadju način kako da ih pritisnu.

"Uspeli smo da napravimo određene promene u drugom delu igre, bili smo agresivniji i više uključeni u igru. Nedostajalo nam je malo fluidnosti u igri, malo inspiracije u kreiranju, ali ekipa se dobro borila", rekao je Alonso.

Naveo je da su na teren izveli prilično napadačku jedanaestorku, sa gotovo tri napadača i sa trojicom vezista koji mogu da šutnu, ali istakao da im je nedostajalo bolje kombinovanje na sredini terena, kako bi brže oslobodili krilne igrače.

"Sve u svemu, zadovoljan sam onim što su igrači proizveli. Kvalifikacije će sigurno biti odlučene na kraju, posebno nakon današnjeg rezultata. Ono što će biti drugog dana, a posebno trećeg, biće odlučujuće", ocenio je Alonso.

Reprezentacije Urugvaja i Južne Koreje odigrale su danas 0:0 u prvom kolu grupe H, dok je Portugal pobedio Ganu sa 3:2 u drugom meču te grupe.

U ponedeljak Urugvaj igra sa Portugalom, a Južna Koreja sa Ganom .

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke