Stative spasavale Vels "samo" do 98. minuta - Istorijska pobeda Irana!

Autor: Stefan Matić
petak 25.11.2022.
13:03
Izvor: Sportske.net

Iran iznenadio ceo svet.

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Irana pobedili su Vels sa 2:0 u drugom kolu grupe B Mundijala u Kataru.

Velšani su prvi zapretili, Kifer Mur je imao dobru priliku u 12. minutu igre - bez gola za igrača Bornmuta. 

Uzvratili su Iranci. Selekcija koju predvodi Keiroš dolazi do gola, koji je opravdano ponšten zbog ofsajda. Lepa kombinatorika, ali Golizadea i Azmun su se malo zaigrali.

Sa 0:0 se odlazi na pauzu. U drugom poluvremenu reprezentacija Irana preuzima inicijativu - neverovatne šanse su propustili u 52. minutu. Prvo je Azmun sjajno pobegao odbrani i šutirao, ali pogađa stativu. 

Odbitak dolazi do Golizade koji sjajno šutira, ali on "overava" Henesijevu stativu koji posle još jednog odbitka konačno dolazi do lopte. Velšani nastavljaju da prave grešle, Taremi u kontru, ali pokušaj napadača Porta je izblokiran. 

Iran odlično igra, još jedna velika prilika u 73. minutu. Eztolahi odlično šutira, ali Henesi skida čist gol. 

Konačno smo videli nešto malo više i od Velsa. Odlična povratna Mura za Dejvisa, jak šut defanzivca Totenhema, ali golman Irana odbija u korner. U 86. minutu golman Henesi pravi veliku grešku. Golman Velsa istrčava van svojih 16 metara, ruši Taremi, ali sudija na iznenađenje svih pokazuje samo žuti karton. Usledio je poziv VAR-a, odluka je preinačena u crveni karton za golmana "zmajeva". Ovo je ujedno bio i prvi crveni na tekućem Mundijalu.

Kada smo mislili da će doći do podele bodova - GOL! Iran dolazi do pobede prelepim pogotkom Češmija u 98. minutu za slavlje od 1:0. Usledio je raspad Velsa, Iran u 11. minutu nadoknade dolazi do 2:0 golom Ramina i to je overa velikih tri boda. 

Večeras se u ovoj grupi sastaju Engleska i SAD.

Iran ima tri boda i potpuno se vratio u igru nakon onog debakla od Engleske u prvom kolu. Vels je ostao na jednom bodu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke