Španska ''Marka'' o Piksijevoj Srbiji: ''Kakva artiljerija!''

Autor: Darko Mitrović
petak 11.11.2022.
23:35
Izvor: Sportske.net

Niko nije ravnodušan na Piksijev spisak.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Veliku pažnju širom Evrope i sveta izazvao je današnji spisak reprezentativaca Srbije na koje selektor Dragan Stojković Piksi računa za predstojeći Mundijal u Kataru.

Pogotovo se to odnosi na italijansku javnost, odakle stižu sve glasnije poruke da će navijati za Srbiju sada kada se njihov tim nije plasirao na Mundijal.

Ali, nisu ni Španci ravnodušni.

Tako je španska ''Marka'' u svom tekstu sa oduševljenjem objasnila Stojkovićev izbor.

''Au, kakva artiljerija!!! Srbija će moći da izvede napad, od sredine pa nadalje, sa Sergejom Milinković-Savićem (Lacio), Filipom Kostićem (Juventus), Dušanom Tadićem (Ajaks), Dušanom Vlahovićem (Juventus) i Aleksandrom Mitrovićem (Fulam). Kao da to nije dovoljno, imaće i opciju sa klupe, bivšeg Madriđanina Luku Jovića (Fiorentina).

Torino je, zanimljivo, tim koji ima najviše igrača na srpskoj listi. Trojica: Vanja Milinković-Savić, Nemanja Radonjić i Saša Lukić. Slede ih, sa dva, Sevilja (Dmitrović i Gudelj), Hetafe (Stefan Mitrofić i Nemanja Maksimović), Juventus (Vlahović i Kostić), Verona (Lazović i Ilić) i Fiorentina (Milenković i Jović).

Špansku delegaciju u srpskoj 'Armadi' upotpunjuju Pedraj (Predrag prim.aut.) Rajković (Majorka) i Srdan Babić (Almerija). Dušan Tadić (90) je igrač sa najviše utakmica, a Aleksandar Mitrović sa najviše golova (50). U stvari, 'devetka' Fulama je istorijski 'najbolji strelac' svoje zemlje'', piše ''Marka''.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke