Švajcarci nokautirani pred SP, Gana pokazala Srbiji kako treba sa njima!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 17.11.2022.
12:56
Izvor: Sportske.net

Murat Jakin izveo najjači sastav.

EPA-EFE/PETER KLAUNZER
EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Povezane vesti

Fudbaleri Švajcarske nisu imali dobru uvertiru za Mundijal u Kataru, pošto su u Abu Dabiju poraženi od Gane rezultatom 2:0, u prijateljskom meču.

Selektor "sajdžija" Murat Jakin na teren je poslao najjaču postavu, ali njegov tim je pružio bledu partiju, primio je oba gola posle kardinalnih grešaka u zadnjoj liniji, pa se sada sigurno upalio alarm pred duele na šampionatu sveta sa Kamerunom, Brazilom i Srbijom u grupi G.

Gana je imala šest udaraca u okvir gola Jana Zomera, dok sa druge strane Ati-Zigi nijednom nije testiran za 90 minuta fudbala.

Naravno, treba uzeti u obzir da su prijateljske utakmice jedno, a takmičarske nešto sasvim drugo. Ova Švajcarska je takmičarski nastrojena ekipa i jako je opasna u turnirskim formatima.

Ipak, danas im ništa nije polazilo od noge. Nisu imali dobra rešenja u napadu, Gana ih je sačekala i nokautirala u završnih 20 minuta.

Gana je, sa druge strane, bila na ozbiljnom niovu i pokazala da baš i neće biti toliki autsajder u grupi H sa Portugalom, Urugvajom i Južnom Korejom, što joj mnogi predviđaju.

Izbranici Oto Ada rešili su meč u svoju korist golovima u 70. i 74. minutu. Prvi pogodak postigao je defanzivac Sautemptona Salisu, kada se najbolje snašao u gužvi koja je nastala u petercu nakon kornera i glavom matirao Zomera.

Drugi je delo napadača Bristol sitija Semenja, posle još jedne smušenosti Švajcaraca u kaznenom prostoru.

Najbolji igrač Gane Tomas Parti presedeo je celu utakmicu na klupi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke