Teret neuspeha - Flik pred otkazom?

Autor: Stefan Matić
petak 02.12.2022.
10:50
Izvor: Sportske.net

Neuspešna kampanja nekadašnjeg trenera Bajerna.

EPA
EPA

Povezane vesti

Nemci se drugi put zaredom opraštaju od Svetskog prvenstva već u grupnom delu takmičenja. 

Potencijalno je meč protiv Kostarike bio i poslednji u dresu "pancera" za Tomasa Milera, a analitičari i bivši fudbaleri poput Van de Varta i Švajnštajgera za glavne krivce biraju defanzivni deo reprezentacije. 

Švajnštajger je izjavio kako niko sem Ridigera nema potreban kvalitet, ostatak odbrane je na nivou Bundeslige. Kritikama se pridružio i Haman, bivši reprezentativac i igrač Bajerna je kritikovao Hansija Flika. Naslednik Joakima Leva nije uspeo da vrati Nemačku na staze stare slave, a Haman smatra da on nije čovek koji to može i uraditi. 

"Mislim da je nemoguće nastaviti sa trenutnim selektorom. Posle ovog debakla, mi imamo samo osamnaest meseci pre nego što imamo EURO kući, to je bilo patetično. Kada slušam komentare ljudi koji vode reprezentaciju, moram reći da ne čujem ništa o preuzimanju krivice. Izgovori, izgovori, izgovori. Vreme je za rez. Kostarika je imala jedan šut u prve dve utakmice i mi smo uspeli u tome da protiv nas liče na Brazilce. Svi rade šta hoće u timu. Ne vidim nijedan razlog zašto Flik treba da ostane selektor", rekao je Haman za nemački Skaj. 

Flik je reprezentaciju preuzeo 2021. godine. Ni partije u Ligi Nacija mu ne idu u korist, "panceri" su u tom takmičenju u grupi sa Italijom, Engleskom i Mađarskom završili kao trećeplasirani sa svega sedam bodova iz šest kola. Bivši trener Bajerna ima ugovor do juna 2024. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke