Tunis pobedio i ispao! Sudija svirao kraj, pa ga VAR naterao da poništi Grizmanov gol i nastavi meč!

Autor: Milovan Longinov
sreda 30.11.2022.
18:03
Izvor: Sportske.net

Ma šta je ovo?!?!

EPA-EFE/Mohamed Messara
EPA-EFE/Mohamed Messara

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Tunisa pobedila je Francusku rezultatom 1:0, ali je ipak ispala u grupnoj fazi, pošto je Australija pobedila Dansku i prošla kao druga na tabeli.

Tunis je do vođstva došao golom Kazrija u 58. minutu, i u tom trenutku njegova ekipa je bila drugoplasirana, ali samo na kratko, jer je i Australija ubrzo povela protiv Danske, a izveštaj sa tog meča pročitajte  OVDE.

Ipak, u samom finišu, poslednjim trenucima nadoknade, kada se znalo da je Australija pobedila i prošla, Francuska je postigla gol preko Grizmana za konačnih 1:1. 

Sudija je svirao kraj, ali je onda usledio šok - Sudija je otišao da pogleda VAR, Grizman je u trenutku centaršuta bio u ofsajdu, iako su u međuvremenu igrali igrači Tunisa, po novom pravilu, nedozvoljena pozicija i ofsajd! Tunis je slavio, ali uzalud, nekoliko minuta ranije su i Australijanci protiv Danaca.

Didije Dešan je izveo potpuno drugu postavu, pošto su iz dosadašnjih startnih igrali samo Varan, Konate i Čuameni i to se još kako osetilo u igri.

Francuzi nisu uspeli da pređu ni na polovinu rivala, a kamoli da ozbiljnije ugroze gol, dok je Tunis bio mnogo opasniji.

Gandri je u osmom minutu postigao pogodak posle prekida, ali je sudija signalizirao ofsaj poziciju, koju je potvrdio i VAR. 

Jedini udarac i to neprecizan na drugoj strani imao je Koman u 25.  minutu, iskosa sa leve strane je šutirao pored stative.

Tunis je imao novu šansu, u 35. minutu, kada je Mandanda zaustavio pokušaj Kazrija.

Ipak, u 58. minutu Mandanda nije mogao ništa kada je Kazri prihvatio loptu na nekih 40 metara i vukao je sve do kaznenog prostora i onda šutirao pored golmana Francuske za 1:0 i veliko slavlje navijača.

Da sve bude još zanimljivije, u tom trenutku je Tunis bio drugoplasirani tim, ali samo na kratko pošto je i Australija ubrzo povela protiv Danske. 

No, Tunis nije odustajao od svoje igre, delovao je organizovano i Francuzi nisu bili opasni po gol, pa je Dešan počeo da uvodi najjača oružja. Ušli su najpre Mbape, Rabio i Saliba u 63. minutu, a potom i Grizman u 73, što je najavljivalo ofanzivu "galskih petlova". 

Kako Francuzi nisu nalazili rešenje za čvrstu odbranu Tunisa, Dešan je uveo i Dembelea koji je uneo pometnju i ubrzo po ulasku je imao dva opasna udarca, ali je golman Dahmen ipak uspeo da sačuva mrežu. 

U 85. minutu Dembele je pronašao Rabioa koji je uvhatio volej, ali nedovoljno dobar da ugrozi gol Tunisa. 

Ali, u poslednjoj sekundi Grizman je dao gol, sudija svirao kraj, kao što  rekosmo, usledila je konfuzija iz VAR sobe, jer je Grizman u trenutku centaršuta bio u ofsajdu, pa bez obzira što je do lopte došao nakon što je glavom pas presekao igrač Tunisa, po novom pravilu - ofsajd?!

Francuzi su svakako ostali lideri grupe i čekaju drugoplasiranu ekipu iz grupe C, što mogu da budu Argentina, Poljska, Meksiko i Saudijska Arabija, pa isto tako i Australija čeka lidera te grupe...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke