Tužna slika sa otvaranja SP - Da li je ovo realnost fudbala u Kataru?

Autor: Nemanja Veljković
nedelja 20.11.2022.
23:50
Izvor: Sportske.net

Nesvakidašnje scene u Kataru.

Ivan Cvetkovic
Ivan Cvetkovic

Povezane vesti

Utakmicom između Katara i Ekvadora počelo je dugo iščekivano Svetsko prvenstvo u fudbalu. Ekvador je uspeo da slavi protiv reprezentacije domaćina (2:0) i čini se lakše od očekivanog upiše tri boda na startu.

Otvaranje Mundijala je bilo spektakularno međutim, nakon utakmice u centru pažnje se našla tužna slika koja je nastala sredinom drugog poluvremena.

Stadion ''Al Bajt'' koji je na početku utakmice bio ispunjen do poslednjeg mesta se ispraznio za gotovo trećinu, jer se većina navijača nije ni vratila sa poluvremena.

Navijači Katara su razočarani igrom svog tima i jasno je da su navijači očekivali više, a preranim odlaskom sa utakmice su jasno dali do znanja svojim reprezentativcima šta misle o njihovom nastupu.

Iako je domaćin uložio milione u organizaciju, ova slika nažalost pokazuje realnost, ali i činjenicu kakav "status" ima fudbal, ali i reprezentacija Katara.

Ovakve scene nisu iznenađujuće, jer je jasno da fudbal i nije baš toliko popularan  u ovoj azijskoj zemlji, a to je večerašnja utakmica najbolje dokazala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke