U ovoj postavi, Argentina je na SP 2018 i dobro prošla protiv Francuza! Mbapeova partija karijere?

Autor: Milovan Longinov
sreda 14.12.2022.
22:18
Izvor: Sportske.net

Razlika je ogromna.

EPA-EFE/ROBERT
EPA-EFE/ROBERT

Povezane vesti

Argentina i Francuska će se sastati u velikom finalu Svetskog prvenstva u Kataru.

Francuzi su za razliku od Španije i Portugala opravdali ulogu favorita protiv Maroka i pobedom od 2:0 overili plasman u novo finale, gde će braniti trofej osvojen u Rusiji pre četiri godine. 

Zanimljivo i na tom turniru sastali su se Argentina i Francuska i to još u osmini finala, kada su odigrali spektakularan meč. Francuzi su slavili 4:3, eksplodirao je Kilijan Mbape, ali to mu je omogućio i selektor Argentine Horhe Sampaoli uvođenjem Facija, koji je uništio odbranu "gaučosa". 

Grizman je u 13. minutu doneo prednost Francuzima iz penala, a izjednačio je Di Marija evrogolom u 41. minutu. Pravi šok bio je preokret u 48. u režiji Merkada, a novo izjednačenje doneo je Pavar sa distance u 57. Onda su na scenu stupili Mbape i Facio. Mbape je u dve situacije u 64. i 68. minutu preorao Argentinca i dao dva gola za 4:2. U samom finišu meča Aguero je pogodio za 4:3.

Ono što je posebno zanimljivo jesu postave. Kod Franzuca i dalje je tu pet igrača i to  startera, a bio bi i Lukas Ernandez da nije povređen. Ljoris, Varan, Grizman, Mbape i Žiru su i danas neizostavni u startnih 11, a ostatak tima činili su - Pavar, Umtiti, Kante, Pogba i Matuidi. 

Argentina je potpuno drugačija, počevši od Sampaolija, koji je bio prilično konfuzan na klupi i s razlogom je omržen u tamošnjoj javnosti. Protiv Francuza su u Rusiji od sadašnjih igrača samo Mesi, Di Marija i Otamendi, uz Taljafika, koji će verovatno ostati na klupi u finalu iza Akunje. Ostali? 

Pazite sad ova imena: na golu - Armani, Merkado i Markos Roho u odbrani, Maskerano, Ever Banega i Enco Perez u veznom  redu, i pored Mesija i Di Marije u napadu Kristijan Pavon. 

Kao što rekosmo, Sampaoli je Francuzima dodatno olakša kada je u drugom delu uveo očajnog Facija, a kada je jurio rezultat očekivao je da to učini Maksimilijano Mesa i u finišu Aguero. 

Potpuno je jasno, za početak, da Argentina u ovaj meč ulazi potpuno drugačijeg karaktera i sa potpuno transformisanim pobedničkim i ratničkim mentalitetom. S druge strane, Francuzi imaju možda i jači sastav danas, jer će Umtitija, Pavara, Matuidija, Pogbu i Kantea zameniti - Kunde, Upamekano, Rabio, Osman Dembele... 

Spremite se, čeka nas spektakl, nedelja 16.00.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke