Bolt "odžeparen" za 13 MILIONA dolara?!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 19.01.2023.
00:05
Izvor: Sportske.net, Beta

Za jedno dan nestao novac sa računa.

EPA/SEAN DEMPSEY
EPA/SEAN DEMPSEY

Povezane vesti

Advokati Juseina Bolta, jednog od najboljih atletičara svih vremena, saopštili su danas da više od 12,7 miliona dolara nedostaje sa računa njihovog klijenta kod privatne investicione firme koja je pod istragom vlasti na Jamajci.

Advokat Linton P. Gordon je dostavio agenciji Asošiejted pres kopiju pisma poslatog toj firmi  - "Stocks & Securities Limited" u kojem se traži da se novac vrati.

Gordon je rekao da je na Boltovom računu bilo 12,8 miliona dolara, a da sada na stanju ima samo 12.000 dolara.

"Ako je ovo tačno, a nadamo se da nije, onda je protiv našeg klijenta počinjen ozbiljan čin krađe i prevare", navode u pismu Boltovi advokati i zapretili građanskom i krivičnom tužbom ako se novac ne vrati u roku od deset dana.

Firma "Stocks & Securities Limited" nije odmah odgovorila na zahtev za komentar. Na svojoj veb stranici, kompanija je tražila od klijenata da sve hitne upite upute Komisiji za finansijske usluge Jamajke, koja istražuje firmu.

"Razumemo da klijenti žele da dobiju više informacija i uveravamo vas da pažljivo pratimo situaciju tokom svih potrebnih koraka i da ćemo obavestiti naše klijente o rešenju čim te informacije budu dostupne", saopštila je kompanija.

Kompanija je saopštila da je ovog meseca već otkrila prevaru i da nekolicini njenih klijenata možda nedostaju milioni dolara.

Ministar finansija Jamajke, Najdžel Klark, prokomenztarisao je da je "ta neuobičajena situacija uznemirujuća", te da "ne treba sumnjati u naše finansijske institucije... zbog nekoliko nepotrenih pojedinaca".

Boltovi advokati su pismo poslali u ponedeljak, kada je Komisija za finansijske usluge Jamajke objavila da je imenovala specijalnog revizora koji će ispitati optužbe za prevaru u toj kompaniji u glavnom gradu, Kingstonu.

U utorak su finansijske vlasti saopštile da preuzimaju privremeno upravljanje tom privatnom investicionom kompanijom kojoj je dozvoljeno da nastavi rad, ali uz odobrenje vlade za sve transakcije.

Bolt, koji se penzionisao 2017. godine, drži svetske rekorde na 100 i 200 metara i u štafeti 4x100 metara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke