Ko su najplaćeniji fudbaleri sveta? Ovo je lista top 10!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 17.10.2024.
16:00
Izvor: Sportske.net

"Forbs" objavio novu listu.

EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Povezane vesti

Popularni "Forbs" je objavio novu listu najplaćenijih fudbalera na svetu, uključujući sva primanja koja imaju u svetu fudbala, ali i "sa strane". 

Ovo je lista na kojoj, čini se, nema iznenađenja. 

10. Kevin de Brujne 36.000.000 evra

Moguće je da će iskusni Belgijanac dodatno uvećati svoja primanja već od jula 2025. godine kada mu ističe ugovor sa Mančester sitijem. Njegova sudbina je neizvesna, a do tada će biti deseti igrač po primanjima na svetu.

9. Sadio Mane 47.000.000 evra

Veliki jaz između devetog i desetog, Mane je jedan od onih koji su ostvarili čitavo bogatstvo odlaskom na Bliski istok. Sada je član Al Nasra, zajedno sa Kristijanom Ronaldom. Dobro je poznato da Mane pomaže svoj Senegal i ugrožena područja sa velikim delom svog novca. 

8. Mohamed Salah 48.000.000 evra

Jedan od najplaćenijih igrača Premijer lige je i dalje na "Enfildu", ali i njegova sudbina je neizvesna. Ušao je u poslednju godinu ugovora, a njegova primanja su veća od njegovog nekadašnjeg saigrača Sadija Manea. Napadač Liverpula ima i ogromne sume novca od sponzora, Pepsija, Adidasa, Vodafona, kao i kompanije Mountain View Egypt.

7. Vinisijus Žunior (50.000.000 evra)

Fudbaler Real Madrida je zasluženo među najplaćenijim igračima sveta jer je i u izboru za najboljeg igrača sveta i zapravo, najveći je kandidat da osvoji Zlatnu loptu. 

6. Erling Haland (55.000.000 evra)

Sjajni Erling Haland je najplaćeniji igrač Premijer lige, iako tek na šestom mestu na svetu. Na 73 meča isto toliko golova za Mančester siti je zaista impresivno, najverovatnije će postati igrač koji je najbrže stigao do 100 golova u Premijer ligi. Oko tri četvrtine njegovih primanja dolaze od Mančester sitija, ostalo dolazi od sponzora. 

5. Kilijan Embape (83.000.000 evra)

Nova zvezda Real Madrida i najveća zvezda prelaznog roka. Prihvatio je smanjenje plate u odnosu na ono što je imao u Pari Sen Žermenu, ali je i dalje u top 5. Preko polovine njegove zarade dolazi van terena. 

4. Karim Benzema (96.000.000 evra)

Sada je velika zvezda u Saudijskoj Arabiji, stigao je u Al Itihad, ali nema mnogo uspeha na terenu kao što je imao u Real Madridu. Ipak, ovaj 36-godišnjak ima uspeha van terena gde se novac samo sliva na njegove račune. 

3. Nejmar (101.000.000 evra)

Brazilac je veliko ime u svetskom fudbalu, čini se da je na mestu baš na kom treba da bude po uticaju. Imao je velike probleme sa povredama, ne igra već dugo, ali ga to ne sprečava da zaradi "koji dinar". Veliki deo, preko 25% dolazi od sponzora. 

2. Lionel Mesi (124.000.000 evra)

Legendarni argentinski fudbaler je sada član Intera iz MMajamija i najplaćeniji je igrač MLS lige bez konkurencije i niko se ne buni zbog toga jer se radi možda i o najboljem igraču svih vremena. Ono što je takođe poznato jeste da Mesi ima primanja koja su daleko veća van terena, nego na terenu. Adidas, Konami i ostali su verni sponzori Argentinca. 

1. Kristijano Ronaldo (263.000.000 evra)

Ubedljivo najbogatiji fudbaler na svetu jeste Portugalac. Pored toga što je Al Nasr od ovog 39-godišnjaka napravio najplaćenijeg igrača svih vremena, Ronaldo ima sopstvene biznise koji su uspešni, uključujući i brojne hotele. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke