Boškana ne čudi smena Kovača, a koga vidi na klupi Srbije?

Autor: Aleksandar Golubović
subota 30.10.2021.
11:50
Izvor: Sportske.net

Trener Vojvodine nema ništa protiv da postane selektor.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Nekadašnji odbojkaški reprezentativac, a sada trener Vojvodine Slobodan Boškan nije iznenađen smenom svog imenjaka Kovača sa mesta selektora Srbije.

Kovač je prošlog vikenda na opšte iznenađenje cele odbojkaške javnosti dobio otkaz, ali Boškan je naslućivao ovakav epilog.

"O smeni Slobodana Кovača pričalo se već neko vreme i ta vest nije novost za nas koji pratimo dešavanja u odbojkaškoj javnosti", rekao je Boškan za Sportski žurnal, a zatim progovorio o mogućnosti da upravo on bude novi selektor Srbije.

"Što se tiče mene kao kandidata za selektora, moram da kažem da mi je drago i čast mi je što me spominju i stavljaju u grupu Кovačevih mogućih naslednika. Mislim, međutim, da sam u konkurenciji s nekim trenerima iz inostranstva i da će Odbojkaški savez Srbije više biti za tu opciju. Verovatno im se trenutno ne žuri, jer je sledeće takmičenje tek u aprilu, maju, kada počinje Liga nacija, tako da imaju dovoljno vremena da razmisle i sve kandidate dobro izanaliziraju, sednu s njima i porazgovaraju. Ako ja budem dobio poziv da dođem na taj razgovor, naravno da ću se vrlo rado odazvati, zaključio je trener Vojvodine.

Boškan je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio olimpijsko i evropsko zlato, svetsko srebro, a dve evropske bronze uzeo je nastupajući pod zastavom Srbije i Crne Gore.


Ne propustite