Grbić: "Ova ekipa ima devet života"

Autor: Beta Beta
subota 18.07.2015.
21:14
Izvor: Beta

Pročitajte reči Nikole Grbića nakon meča sa Amerikancima!

BETA/BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE/DR
BETA/BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE/DR

Povezane vesti

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić kazao je da je njegova ekipa "fantastična" i da je ponosan na odnos koji igrači imaju prema timu.

Srbija je danas u Rio de Žaneiru pobedila SAD sa 3:2 u setovima, iako je vodila sa 2:0.

"Ma mi to malo da stvorimo 'saspens' (filmski izraz za neizvesnost) za publiku. Ova pobeda potvrđuje pobedu od juče, ova ekipa ima devet života", rekao je Grbić posle meča.

SAD su posle 0:2 došle do 2:2, a onda su u petom setu povele sa 10:7, da bi Srbija na kraju osvojila taj deo igre sa 15:12.

"Sve čestitke svima, ne mogu da kažem, naročito Saši Staroviću, koji je u petom setu ušao hladan i odsmečirao dve najvažnije lopte na meču, ili Aleksandru Okoliću, koji je i juče pokazao da je specijalista za servis", rekao je Grbić.

"Zaista mislim da imamo fantastičnu ekipu. Svi igraju bez obzira na situaciju, da li kao starteri, ili na jedan poen, ili pola seta, ili set ili celu utakmicu. Nema sujete, nema ljutnje i to je ono što krasi ovu grupu i zato sam ponosan na njih", dodao je selektor.

Srbija će u finalu sutra igrati sa pobednikom duela Poljska-Francuska.

"Rekao sam igračima da nije gotovo. Igramo sutra ujutru i sada imamo malo više vremena da se odmorimo. Čeka nas težak meč. Voleo bih da igramo kao i do sada, a protivnik je potpuno nebitan", rekao je Grbić.


Ne propustite